Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.....







ΠΡΟΣ ΠΑΣΥΝΟ :






ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ






ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ Κ.Λ.Π. ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ









ΞΥΛΟ...ΞΥΛΟ......ΒΑΡΑΤΕ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ...

ΞΥΛΟ, ΞΥΛΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ , ΞΥΛΟ !!!!!!!!!!!!
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝΕ !!!!!!
ΔΩΣΤΕ ΞΥΛΟ , ΞΥΛΟ!!!!!!!!!!!!

Έτσι απαντά ο Αβραμόπουλος στους εργαζομένους στην Δημόσια Υγεία .
Μας συμπαθεί και μας ξυλοφορτώνει.

Μετά τα χθεσινά , ήθελα να ήξερα οι της ΠΑΣΥΝΟ θα τον δεχθούνε να χαιρετήσει στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΣ ;

Που στο διάολο είναι η ΕΝΕ να διαμαρτυρηθεί ; Να στείλει έστω και ένα υπόμνημα , εχθές συνάδελφοι έξω απο το ΥΥΚΑ εδάρησαν μέλη της ΕΝΕ , που είναι η αντίδραση σας ;

ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗ ΝΑ ΠΟΖΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ...........
ΑΝΙΚΑΝΟΙ !!!!!!!!!!!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΛΙΓΟ ΣΑΣΠΕΝΣ...............

Τι είναι αυτό που ανεβαίνει και όσο πάει μεγαλώνει αλλά τηρεί σιγή ιχθύος ;
Μήπως το λένε ΕΕΝΑΤ ;
Έρχεται το έμφραγμα για τους πολυπράγμονες, τους μεγαλοσυνδικαλισταράδες των φωτό , τους μεγαλοπαράγοντες της Νοσηλευτικής και τα φερέφωνα τους .

Θα σας παραθέσω , έτσι για να έχει και λίγο σασπένσ η ιστορία μερικά στοιχεία , λίγο αόριστα μεν αλλά έχω τον λόγο μου .

1. Υπάρχει λοιπόν ένας σύλλογος νοσηλευτών που τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει αλματώδη και μη αναμενόμενη απο πολλούς αύξηση μελών

2. Υπάρχουν στα σκαριά 2 πρωτοβουλίες η μια έχει να κάνει γενικότερα με την νοσηλευτική και θα είναι σε επίπεδα συνεργασιών και άλλη με τους νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα σε επίπεδο συνδικαλιστικό .

Είπατε κάτι ;

Υπομονή..............!!!!!!!!

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΛΙ ΦΩΤΟ....!!!!! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...!!!!!!

Έμαθα οτι ο Αβραμόπουλος , ανεβαίνει Θεσσαλονίκη να χαιρετήσει το μεγάλο συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ . Έ ! Άμα δε πήγαινε στους προστατευόμενους δεν θα μπορούσε.

Άϊντε πάλι φωτό και γλείψιμο. Να δω τι θα του πούνε για το Αττικό και όλα τα άλλα νοσοκομεία οι αγωνιστές .
Πάντως θα πέσουν πολλές φωτό ξανά..........θα γίνει το σύνηθες πανηγυράκι , θα φάνε κιόλας .........ίσως να πάνε και σε κανένα μπουζουκτσίδικο και όλα αυτά την ώρα, που στο Αττικό , στο Νίκαιας και στο Αγία Σοφία συνάδελφοι μας έχουν κατέβει στο δρόμο και δίνουν τον αγώνα τους .
Ένα έχω να πω κάθε μέρα που περνά χάνουμε την ευκαιρία, λόγω αδράνειας αυτών που θα έπρεπε σήμερα και εχθές και όλο αυτό τον καιρό να βρίσκονται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους τους , να κερδίσουμε τουλάχιστον συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας.
Αλλά βλέπετε μας έφαγε η επιστημοσύνη και οι μικροπολιτικές.

ΚΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!!!!!!!!!

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Διάβαζα τον απολογισμό της ΠΑΣΥΝΟ και πραγματικά με έπιασε μελαγχολία για το κατάντημα νοσηλευτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι μεγάλες συνδικαλιστικές πράξεις της ΠΑΣΥΝΟ «Απάντηση στην τάδε επιστολή του τάδε νοσηλευτή » και ξανά «απάντηση στην τάδε επιστολή του τάδε νοσηλευτή» και ξανά και ξανά. Άϊντε και καμιά παρεμβασουλά και ξανά απάντηση σε επιστολές.
Δεν είδα πουθενά ΑΠΕΡΓΙΑ , μια πορεία διαμαρτυρίας, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τον τίτλο της ΠΑΣΥΝΟ ως «συνδικαλιστική ομοσπονδία» τίποτα .
Μονάχα απαντήσεις σε επιστολές , συναντήσεις με τον Υπουργό, στήριξη σε δημοσιογράφους;;;;;;;;;; και εμμονή στην διάλυση των κυταρροστατικών.
Αυτά κατά την ΠΑΣΥΝΟ είναι και η απάντηση και ο τρόπος αντίδρασης των εργαζομένων νοσηλευτών , απέναντι στο υπουργείο που εδώ και χρόνια κωφεύει και έχει αφήσει στο έλεος του θεού τους νοσηλευτές να δουλεύουν υπο και απαράδεκτες ,τριτοκοσμικές και μεσαιωνικές συνθήκες.
Με χαμογελάκια και φωτογραφίες με τον υπουργό απαντούν οι μεγαλοσυνδικαλιστές μας στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η αποτυχημένη πολιτική του υπουργείου τους νοσηλευτές.
Φωτογράφε !!!!!!!!! Τράβα και άλλες φωτό μήπως και ικανοποιηθούν κάποια απο τα αιτήματα του κλάδου.
Νεο μοντέλου συνδικαλισμού ................απαντήσεις σε επιστολές ..............φωτό ...........και άγιος ο θεός.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΝΕ Ή ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ;
ΠΡΟΣ ΕΝΕ :
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΕΙ - ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΑΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ;
ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕ !
ΒΑΛΑΤΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΤΑ ΑΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕΝΑΤ ;
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ;
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ; Ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ;
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΜΕ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ;
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ;
ΑΦΟΥ Η ΕΝΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟ «FREDERICK» ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ....ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!

Κύριε Αβραμόπουλε

Επειδή μας υποσχεθήκατε...........
Επειδή μας συμπαθείτε.................
Επειδή γνωρίζετε τα προβλήματα...........και παρεμβαίνετε για να τα επιλύσετε..........και τα επιλύσατε!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σας το αφιερώνω ......... με την ελπίδα να μην ξεχάσετε..............!!!!!!!



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ενας νοσηλευτής για 35 ασθενείς


Της Πεννυς Μπουλουτζα

«Τα τμήματα λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Κατά τη νυκτερινή βάρδια αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 35 αρρώστους», σημειώνει στην «Κ» προϊσταμένη νοσηλεύτρια τμήματος του νοσοκομείου «Αττικόν» - σαν να εκπέμπει SOS ακούγεται. Οι συνέπειες;
«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό και τις άδειές τους, αυτήν τη στιγμή μας χρωστούν περισσότερες από 50 ημέρες ρεπό σε κάθε νοσηλευτή. Δεν τηρείται το 12ωρο ανάπαυσης που πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στην κάθε υπηρεσία. Ενας νοσηλευτής σε απογευματινή βάρδια θα φύγει στις 11 το βράδυ από το νοσοκομείο, για να πιάσει δουλειά ξανά στις 7 το πρωί, να φύγει το μεσημέρι και να ξανάρθει στις 11 το βράδυ για την νυχτερινή βάρδια. Πόσο ξεκούραστος είναι αυτός ο άνθρωπος για να προσφέρει σωστές υπηρεσίες στον ασθενή;».
Οι ελλείψεις προσωπικού που έχουν αντίκτυπο στην περίθαλψη των ασθενών έχουν φέρει σε αδιέξοδο όχι μόνο το «Αττικόν» -ένα νοσοκομείο πέντε ετών- αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα νοσοκομεία. Και όλοι όσοι ζουν από κοντά τις μονάδες υγείας μιλούν για «επερχόμενη κατάρρευση». Στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, οι κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, ανέρχονται στις 1.300.
Στο Κρατικό Νίκαιας με 185.000 επείγοντα περιστατικά τον χρόνο, οι ελλείψεις οδηγούν σε μεγάλες λίστες αναμονής. Είναι ενδεικτικό ότι η αναμονή για τα προγραμματισμένα χειρουργεία του νοσοκομείου ξεπερνάει τους 3 μήνες.
Παρόμοια εικόνα και σε άλλα νοσοκομεία. Κλινικές που κινδυνεύουν να συμπτυχθούν ή ακόμα και να κλείσουν, ελλείψεις γιατρών σε «καίριες ειδικότητες» όπως π.χ. αναισθησιολόγοι, ακύρωση χειρουργείων, ολοένα και περισσότερα ράντζα στα ψυχιατρικά τμήματα, οξέα περιστατικά δίπλα σε χρόνια πάσχοντες, έφηβοι μαζί με ηλικιωμένους, αλλά και ασθενείς πολλών ταχυτήτων· ασθενείς που καρτερικά περιμένουν, ασθενείς που καταφεύγουν στο φακελάκι για να εξυπηρετηθούν και ασθενείς που προτιμούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας για να μην ταλαιπωρηθούν...
Οι εφημερίες
Η πιο δύσκολη δοκιμασία για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι οι εφημερίες, όπου εκατοντάδες ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους των μονάδων περιμένοντας να εξεταστούν. Πρωταθλητής ο «Ευαγγελισμός», όπου σε μία γενική εφημερία αργίας δέχεται 1.800 με 2.000 περιστατικά και σε μία καθημερινή γενική εφημερία 1.500 - 1.800. Ιδια κατάσταση και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, που δέχεται σε μία γενική εφημερία αργίας κατά μέσο όρο 1.800 ασθενείς. Ολα μπορούν να συμβούν υπό αυτές τις συνθήκες. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μετέφερε πρόσφατα στην «Κ» στέλεχος του Τζάνειου νοσοκομείου. «Περίπου 1.000 άτομα απευθύνονται για κάποιο πρόβλημα υγείας στα επείγοντα περιστατικά του Τζάνειου κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης εφημερίας. Από αυτούς μόνο το 10% έχει κάποιο πραγματικά επείγον πρόβλημα υγείας».

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Καλή εβδομάδα αγαπητοί μου φίλοι,
Τα νέα απο το μέτωπο , είναι πολλά.............
Υπάρχει λοιπόν μια πρωτοβουλία στα σκαριά , της οποίας για να είμαι ειλικρινής , δεν γνωρίζω ποιοί θα συμμετέχουν τελικά και με ποιούς όρους .
Είναι βέβαιο οτι διαθέτει μεγάλη δυναμική και εκ πρώτης όψεως , θα έχει να προσφέρει πολλά , αν βεβαίως κινηθεί με τον τρόπο που έχει παρουσιαστεί και με τους ανθρώπους που γνωρίζω τουλάχιστον εγώ , οτι θα τραβήξουν μπροστά.
Η ΕΝΕ και η ΠΑΣΥΝΟ σας διαβεβαιώ απο τούτο εδώ το βήμα , οτι γνωρίζουν κάποια πράγματα για αυτήν την πρωτοβουλία και ετοιμάζονται αναλόγως .
Ήδη , με συκοφαντίες ( τι προτότυπο !!!!!!!!!!!) διαβάλλουν ανθρώπους όπου σταθούν και όπου βρεθούν και προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν κ.λ.π.
Ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ ..........ας τολμήσουν να με αμφισβητήσουν !!!!!!!
Οι απειλές και η τρομοκρατία βέβαια δεν θα περάσει και η τακτική τους αυτή θα πέσει στο κενό γιατί φίλοι μου συνδικαλισταράδες , περάσαν οι εποχές οπού κάποιοι έσκυβαν το κεφάλι στις κενές και εκβιαστικές απειλές της εξουσίας .
Ναι εξουσίας και μην ξυνίζετε γιατί εξουσία είστε ........... και εκ της θέσεως σας απειλείτε .
Αυτά προς το παρόν ..............
Ε ρε αγωνία για την καρέκλα !!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..........

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ MAIL ..................
ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΜΟΥΡΕΣ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ................ΚΑΙ ΜΕΤΑ........ΛΑΜΟΓΙΑ.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ !!!!!!!!!!

Ο κόμπος αγαπητοί μου συνάδελφοι , για τους Νοσηλευτές έχει φτάσει στο χτένι , τα προβλήματα πλέον είναι ανυπέρβλητα , η υπομονή του εργαζόμενου Νοσηλευτικού κόσμου έχει εξαντληθεί προ πολλού, η πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας όχι απλώς κωφεύουν αλλά εμπαίζουν νοσηλευτές και εργάζομενους στα Δημόσια νοσοκομεία και κάποιοι αντί να βρίσκονται ως όφειλαν στο πλάι όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν κατέβει στο δρόμο κάνουν συνέδρια και εκλογές.
Δεν αρκούν αγαπητοί μου φίλοι πορείες και διαμαρτυρίες , θέλουν τράνταγμα οι κυβερνώντες και τράνταγμα ισχυρό , δυνατό .
Πρέπει δυστυχώς ( σε αυτό το σημείο μας έχουνε φτάσει άλλοι με την αδιαφορία τους και άλλοι με την υποκρισία τους) να υιοθετηθούν άλλες μορφές αγώνα πιο δυναμικές πιο ουσιαστικές.
Απαιτείται συσπείρωση , ενότητα και επικοινωνία με την κοινωνία .
Πρέπει να πάρουμε όλους τους έλληνες στο πλευρό μας , να τους δώσουμε να καταλάβουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων μας , να τους κάνουμε να αντιληφθούν πως τα δικά μας προβλήματα σύντομα θα αποτελούν, πολύ σύντομα, μέρος και της δικής τους ζωής μιας και εμείς αποτελούμε την ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας .
Πρέπει να κινητοποιηθούμε πιο μαζικά και πιο δυναμικά , ενωμένοι δίχως ιδιοτέλειες για να λύσουμε τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που στο κάτω κάτω της γραφής αφορούν τις ζωές μας και τις ζωές των συμπολιτών μας.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΑΝ...........!!!!!!!!!

Αν...........λέω αν υποψιαστώ, οτι ο ΕΣΝΕ θα συμμετάσχει με χαιρετισμό ή καθ' οιοδήποτε τρόπο στο επικείμενο συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ , τότε το συμπέρασμα, που προκύπτει είναι ένα , στον βωμό της εξουσίας, της καρέκλας και της κονόμας όλα και όλοι ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!
Αν .......... λέω αν.........
Εν αναμονή λοιπόν !!!!!!!!!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Για να μην ξεχνιόμαστε,
Κάποιοι κάποτε , αποκαλούσαν την ΕΕΝΑΤ «πατερίτσα» και «αυλή» του ΕΣΝΕ , εγώ απο την δική μου πλευρά θα τους ρωτήσω τώρα , αγαπητοί συνάδελφοι είδατε κάπου σε έντυπο ή και στην ιστοσελίδα του ΕΣΝΕ κάποια αναφορά για την ΕΕΝΑΤ ;
Έστω μια ενημέρωση για την λειτουργία της Ένωσης Νοσηλευτών Αποφοίτων ΤΕΙ ;
Τουναντίον μέλη του ΕΣΝΕ μιλούσαν για διασπαστική κίνηση που χωρίζει τους Νοσηλευτές στα δυο.
Τώρα όμως ;
Ξαφνικά ο ΕΣΝΕ διαφημίζει τις εκλογές του συλλόγου αποφοίτων νοσηλευτών ΑΕΙ .
Αυτή βέβαια η κίνηση δεν είναι διασπαστική (κατά τον ΕΣΝΕ πάντοτε) και μάλιστα οι αρχιαιρεσίες τους θα γίνουν και στο χώρο του πανεπιστημίου , βέβαια το πανεπιστήμιο ξέρει να αγκαλιάζει τους αποφοίτους του , τα ΤΕΙ ;
Που είναι τα ΤΕΙ γιατί δεν αντιδρούν ;
Δεν αντιδρούν αγαπητοί συνάδελφοι γιατί κάποιοι φροντίσαν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο και να φιμώσουν την φωνή των ΤΕΙ .
Σαφώς και δεν τους πέρασε και ούτε θα τους περάσει .
Και επειδή πολλοί κατηγορήσαν την ΕΕΝΑΤ για πόλωση και διχασμό ας πάρουν τώρα την κίνηση των αποφοίτων ΑΕΙ και ας την τρίψουν στην μούρη τους .
Η ΕΕΝΑΤ ( και αυτό το ξέρω καλά ) άμα την ίδρυση της( ΜΑΡΤΙΟΣ 2007) είχε αποστείλει στην τότε ΠΔΕ της ΕΝΕ επιστολή με την οποία ζητούσε συνεργασία και υποστήριξη και στην οποία βεβαίως εξηγούσε και τους λόγους ίδρυσης της .
Απάντηση δεν έλαβε ποτέ παρά μόνον , πόλεμο κάτω απο την ζώνη .
Η ΕΕΝΑΤ λοιπόν , γιατί κάποιος πρέπει να μιλήσει (δεν το κρύβω άλλωστε οτι είμαι μέλος της ΕΕΝΑΤ) συνεργασία ζήτησε και υποστήριξη απ' όλους τους φορείς , η φοβικότητα όμως , η οποία προέρχεται σαφώς απο ιδιοτελή συμφέροντα , ο ηγεμονισμός κάποιων και ο κομπλεξισμός των φορέων ήσαν οι παράγοντες εκείνοι που ευθύνονται για το οτι η ΕΕΝΑΤ σήμερα δεν στηρίζεται απο κανέναν , πολεμάται με μένος σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους αλλά καταφέρνει να επιβιώνει χάριν στα μέλη της και σε αυτούς που υβρίζονται και συκοφαντούνται καθημερινά ακόμη και στο περιοδικό της ΠΑΣΥΝΟ και όχι μόνο .
Η ΕΕΝΑΤ βρήκε τον δρόμο της και θα χαράξει την πορεία της αυτό είναι βέβαιο , η Νοσηλευτική όμως σπαράσσεται ακόμη απο τους «βρικόλακες» του κλάδου.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του ........

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ !!!!

Τα λαμόγια εξακολουθούν να προκαλούν λοιπόν!!!!!!!!!!!
θα τους στείλω ένα μηνυματάκι , αφού φαγώθηκαν να μάθουν ποιός είμαι ..........!
Το mail μου είναι nemion@yahoo.gr ας μου στείλουν μήνυμα να τα πούμε απο κοντά . Θα τους περιμένω με ανοιχτές αγκάλες όπου θέλουν ...........δεν έχω πρόβλημα .
ΠΕΡΙΜΕΝΩ .............!!!!!! ΄Κ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ .
ΟΤΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ !!!!!!!!!
ΑΪΝΤΕ ΜΑΓΚΑ ΣΤΕΙΛΕ MAIL NA ΣΟΥ ΤΑ ΠΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ...........!!!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ.........

Υπάρχει ελπίδα τελικά ...........
Οι νοσηλευτές εδώ και καιρό , έχουν αρχίσει να υποψιάζονται , τις προθέσεις και τον ρόλο των «όψιμων» και καθαρά «κομματικών» συνδικαλιστών (και ας ισχυρίζονται το αντίθετο) .
Οι νοσηλευτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στην πλάτη τους .
Ελπίζω λοιπόν κάποιοι να έχουν πάρει το μάθημα τους και να σταματήσουν τις κορώνες περί αδέσμευτου και ακομμάτιστου συνδικαλισμού .
Εκεί στο Αττικό παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας , διεκδίκησης και αξιοπρέπειας και θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας στο να δικαιωθούν οι συνάδελφοι μας εκεί .
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως η δικαίωση τους θα είναι και δική μας δικαίωση , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η αδιαφορία και η παθητικότητα μας ως νοσηλευτές μας έφερε στο τραγικό σημείο, που βρισκόμαστε όλοι μας .
Οφείλει ο καθένας απο εμας , σε όποια θέση και αν βρίσκεται και απ' όποιο μετερίζι προέρχεται να θέσουμε τέρμα στην εσωστρέφεια και στην διχόνοια που ταλανίζει τον νοσηλευτικό κλάδο εδώ και καιρό .
Τους χρειαζόμαστε όλους και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιβάλλεται η ενότητα .
Όσο και αν κάποιοι «προπαγανδίζουν» συγκυριακά για να κερδίσουν την άσκοπη και άτοπη «μάχη» της τελικής επικράτησης στο χώρο της νοσηλευτικής, ας κοιτάξουν γύρω τους και θα δουν συνάδελφους τους, να σπαράζονται καθημερινά απο την εγκληματική και ίσως σκόπιμη αδιαφορία του κράτους και των θεσμών.
Ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους καλά και ας ακούσουν τα κελεύσματα των συναδέλφων τους και αγώνα και ενότητα και ας αφήσουν επιτέλους τις συνδικαλιστικές αθλιότητες.
Ή ας δηλώσουν ευνοούμενοι, υποστηρικτές και μοναδικοί συνομιλητές του ΥΥΚΑ να ξέρουμε και εμείς , με ποιούς έχουμε να κάνουμε τελικά .

Δείτε την επιστολή μιας αγανακτισμένης νοσηλεύτριας προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ


«Συνάδελφοι της ΠΑΣΥΝΟ ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που
δείξατε έστω και με καθυστέρηση 7 εβδομάδων μιάς και τόσος είναι
ο καιρός που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις.
Θα σας παρακαλούσα να είσαστε προσεκτικότεροι σε αυτά που
γράφετε στο site. Οι προϊστάμενοι που τελούν υπό παραίτηση ήταν
αρχικά 28 και όχι 8 όπως γράψατε και τονίσατε με bold σχόλιο ( και
οχι όλοι), ενώ σήμερα είναι 32 απο τους 36 ! ! !
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η εμφάνισή σας με μία μπαγιάτικη
ανακοίνωση (2 μήνες γαρ) δέν μας κάνει ευτυχείς, αντίθετα μας
κάνει να χαμογελάμε με καχυποψία.
Οι προσδοκίες των νοσηλευτών για κάποια ομοσπονδία που διεκδικεί
και είναι συνοδοιπόρος στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες τους
μάλλον ήταν εκτός πραγματικότητας.
Χάσατε την μεγαλύτερη ευκαιρία που είχατε να αποδείξετε αυτά που
υποσχόσασταν στις περιοδείες σας στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" που σας πίστεψε
στο ότι δεν ξέρατε , δεν γνωρίζατε ( λες κι ήταν απαντήσεις σε
δημοσκόπηση) και δεν πρόκειται κανείς να το ξαναπιστέψει.
Σταματήστε πλέον χαριεντιζόμενοι να μοιράζεστε καρεκλίτσες
μεταξύ σας και μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και ΕΝΕ. Μοιάζετε πάρα πολύ πλέον
με εκείνους που γνωρίζουμε και έχουμε απορρίψει.
Διασώστε όσο είναι καιρός την τραυματισμένη σας αξιοπρέπεια,
σταματήστε να προστατεύετε τους "κολλητούς" προφασιζόμενοι
άγνοια που ισοδυναμεί με συνενοχή.
Ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, θυμηθείτε όλα τα παραπάνω
την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τούς αγωνιζόμενους
νοσηλευτές του "ΑΤΤΙΚΟΝ" που παλεύουν υπό το κράτος
εκφοβισμού και τρομοκρατίας για τα δίκαια αιτήματα
(πανθομολογούμενο) και την αξιοπρέπεια των ασθενών που
νοσηλεύουν, την δική τους και του κλάδου τους.
Μία αξιοπρεπής υπό παραίτηση προϊσταμένη
που χαμογελά καχύποπτα

Υ.Γ. Ελπίζω να μην δηλώσετε άγνοια και για την καταγγελία της
Διευθύντριας που σας έχει αποσταλεί
»
Δείτε τώρα και την απάντηση της ΠΑΣΥΝΟ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας
«Απαντώντας στο ανώνυμο σχόλιό σας, μέσω ενός μέιλ του μπλογκ που ονομάζεται «Ναυαρχίδα», αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχω να σας επισημάνω αρχικά και αφού διαβάσετε καλύτερα την ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ότι ο αριθμός των υπό παραίτηση προϊσταμένων είναι 28 και όχι 8, όπως είδαμε στο ενυπόγραφο φύλλο χαρτιού που έχω στην κατοχή μου, μέσω των εκεί μελών μας. Αν οι υπό παραίτηση προϊστάμενοι αυξήθηκαν, ας μας συγχωρήσετε το ατόπημα…Αυτά για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.Όσον αφορά τώρα την επίθεση που καλυμμένη πίσω από την ανωνυμίας σας μας εξαπολύετε, δε θα σας ακολουθήσω. Επίσης, αναφορικά με το υποτιθέμενο «μοίρασμα καρεκλών» και μάλιστα «χαριεντιζόμενοι» (;;;), μεταξύ ΕΝΕ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αδυνατώ να κατανοήσω τι ακριβώς εννοείτε, μιας και τα δυο συλλογικά όργανα έχουν διοικήσεις που προήλθαν από εκλογές. Μάλιστα, κάλπη κατά τις εκλογές της ΕΝΕ, υπήρχε και στο νοσοκομείο σας…Η σύγχυση όλων των παρεμβάσεων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που από το 2006 έλαβαν χώρα με τις επικείμενες διαλύσεις κυτταροστατικών, σε τίποτε δε βοηθάει την επίλυση των σημερινών προβλημάτων. Τέτοιου είδους επιθέσεις με υπονοούμενα και «καχύποπτα χαμόγελα», δεν ακουμπούν κανέναν. Η Ομοσπονδία μας, σε συνάντησή της με στελέχη του ΥΥΚΚΑ, απέσπασε τη δέσμευση που διαβάσατε στο δελτίο τύπου που χωρίς έρεισμα και παρότι δημοσιεύτηκε πριν 4 μέρες, χαρακτηρίζετε «μπαγιάτικο». Μήπως πρέπει να το διαβάσετε και η ίδια;;; Γιατί δεν κρίνετε το αποτέλεσμα; Μήπως ορισμένοι φοβούνται να βρεθεί λύση;;;Επίσης, οποτεδήποτε κληθήκαμε, (άνοιγμα ψυχιατρικής κλινικής, κατηγορίες του διοικητή στα πρόσωπα των τομεαρχών για τις «επιλεγμένες» κλήσεις αποκλειστικών κτλ) παρευρεθήκαμε άμεσα στο νοσοκομείο σας και μάλιστα δημοσιεύσαμε στο περιοδικό που εκδίδουμε σχετική σας επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα του ιδρύματος.Τι σας εμπόδισε λοιπόν στην παρούσα κινητοποίηση να μας καλέσετε; Μήπως σας υπαγορεύτηκε από κάποιους που επιθυμούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες των εργαζομένων προς ίδιον ή παραταξιακό όφελος;;;Αναφορικά τώρα με την καταγγελία για τη ΔΝΥ, βεβαίως λάβαμε γνώση από το μπλόγκ σας, αλλά όπως καλά γνωρίζετε, καμία κατηγορία δεν στοιχειοθετείται αν είναι ανώνυμη…Τι φοβάστε λοιπόν; Ελάτε επωνύμως να μας καταγγείλετε τα σφάλματα ή αδικήματα της διευθύντριας ΝΥ και αναλόγως της στάσης μας, τότε να βγάλετε συμπεράσματα.Εκτός πια κι αν σας ενδιαφέρει μόνον η άγρα φτηνών εντυπώσεων και η διασπορά ευτελών σχολίων για λαϊκή κατανάλωση.Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει η ουσία, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ »
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ................!!!!!!!!!!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΤΑ ΚΑΛΑ !!!!!!!

Αγαπητοί φίλοι,
κυκλοφορεί ένας ανόητος στο διαδίκτυο , όπου μέσω του καθαρά υβριστικού μπλόγκ που έχει φτιάξει , θεωρεί πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα που υπηρετεί χυδαιολογώντας εναντίον ανθρώπων που ίσως και να μην έχει γνωρίσει ποτέ αλλά του έχουν υπαγορεύσει, τα αφεντικά του, προφανώς, να τους τοποθετήσει στο άθλιο στόχαστρό του και να τους λούσει με συκοφαντίες .
Δεν θα αναφέρουμε ποιό είναι το μπλόγκ και δεν θα του κάνουμε διαφήμιση , αρκετή διαφήμιση του έχουν κάνει οι υποστηρικτές του.
Έχω λοιπόν ένα πολύ καλό νέο για αυτόν και τους άθλιους εργοδότες του ........... δυστυχώς για αυτούς η ταυτότητα τους είναι πλέον γνωστή..........!!!!!
ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ !!!!!!!!!!
ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ .......
ΛΕΒΕΝΤΕΣ...........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!!

Μάλιστα δουλειά δεν είχε ο έξω απο εδώ ........κάτι έκανε με τα παιδιά του !!!!!!!!!!!
Η ΕΝΕ βγαίνει στο προσκήνιο ως υπερασπιστής της ΠΑΣΥΝΟ έναντι όλων των υπολοίπων συνδιακλιστικών φορέων .
Διότι η ίδια ως θεσμός και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ουδεμία σχέση έχει με συνδικαλισμό , ακόμη δεν το έχουν καταλάβει οι κύριοι του Δ.Σ. της ΕΝΕ ;
Με ποιό δικαίωμα προβάλλουν την ΠΑΣΥΝΟ σε μια ιστοσελίδα που ανήκει σε όλους τους Νοσηλευτές της χώρας και είναι πληρωμένη απο την ετήσια συνδρομή τους ;
Με ποιό λοιπόν δικαίωμα αβαντάρουν την ΠΑΣΥΝΟ ;
Ώρα είναι τώρα να μάθουμε , οτι ενίσχυσε και οικονομικά το συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ .
Τι να πω .............!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!!!

Λίγα παρασκηνιακά σχόλια απο εμένα ............................
Τι έγινε εκεί στο Συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ ;
Απουσιάζει το ΤΕΙ Αθήνας , Θεσαλλονίκης, Πατρών , Ηρακλείου , Καβάλας , Λαμίας .............
Βέβαια τα ΑΕΙ θα είναι εκεί ..........όπως και το ΤΕΙ Ηπείρου και Λάρισας όπου αν θυμάμαι καλώς οι εκπρόσωποι τους απεχώρησαν απο την εκδήλωση που είχε κάνει η ΕΕΝΑΤ με την δικαιολογία οτι δεν τους έκαναν τα ξενοδοχεία που τους είχαν κλειστεί . Τα ξενοδοχεία ήταν το DIVANI ΚΑΡΑΒΕΛ και κάποιο άλλο επίσης πολυτελές ξενοδοχείο κάπου στην βασιλίσσης Σοφίας , το οποίου το όνομα δεν θυμάμαι.
Τι να πει κανείς ;
Φαίνεται στο συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ έχει πέσει πολύ χρήμα...................!!!!!!!
FREDERICK ιδιωτικό κολλέγιο στην Κύπρο ...............που δεν αναγνωρίζεται ούτε απο την Κύπρο ούτε και απο τον ΔΟΑΤΑΠ .............! Έχει όμως την αιγίδα και την υποστήριξη της ΕΝΕ .
Παραμύθιασαν τον κόσμο λέγοντας του πως ο τίτλος τους θα αναγνωριστεί ........με την αλλαγή του Νόμου πλαισίου.
1. Ο Νόμος πλαίσιο μιλάει για προπτυχιακούς τίτλους και για επαγγελματικά δικαιώματα και όχι για μεταπτυχιακούς τίτλους.
2.Ένα ιδιωτικό ξενόγλωσσο Πανεπιστήμιο για να αναγνωριστεί πρέπει να είναι αναγνωρισμένο στην χώρα όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο .
Τι τίτλος θα αναγνωριστεί στους έλληνες αποφοίτους του FREDERICK λοιπόν , όταν ο τίτλος τους προέρχεται απο ένα «Πανεπιστήμιο» που δεν αναγνωρίζεται ως Πανεπιστήμιο ούτε απο την χώρα στην οποία βρίσκεται η έδρα του και πως στο καλό θα εκμεταλλευτούν «υποτίθεται » τα διατάγματα της Ε.Ε. όταν γίνεται μόνον λόγος για επαγγελματικά δικαιώματα και προπτυχιακούς τίτλους ;
Αυτό το ΥΥΚΑ το ξέρει ; Αν δεν το ξέρει θα το μάθει ούτως ή άλλως , όπως και το ΥΠΕΠΘ γιατί η απάτη και η αλλαζονεία ορισμένων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος .

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!

Αφού αφήσαν τους Νοσηλευτές του Αττικού , όλο αυτόν τον καιρό μόνους τους , να παλεύουν με τα «θεριά» της γραφειοκρατίας και της αναλγησίας , θυμήθηκε τώρα η περίφημη ΠΑΣΥΝΟ των αγώνα των Νοσηλευτών του Αττικού και συναντήθηκε με το ΥΥΚΑ .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ πήραν υπόσχεση απο τον ΥΥΚΑ για την επίλυση του θέματος.
Μα το ΥΥΚΑ δεν ήταν αυτό που υποστήριζε , ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δίκιο που απεργούν , διότι το υπουργείο έχει προβεί εδώ και καιρό στις κατάλληλες ενέργειες;
Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα στο Αττικό Κύριοι της ΠΑΣΥΝΟ ;
Διότι αν δεν υπάρχει , προς τι η παρέμβαση σας στο Υπουργείο;
Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στην παράσταση διαμάρτυρίας στο Υπουργείο, εσείς που βρισκόσασταν ;
Μιλάτε για παλληκάρια προϊσταμένους στην ανακοίνωση σας και έχετε δίκιο , όντως αυτοί οι άνθρωποι είναι παλληκάρια αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα «παλληκάρια» που κρύβονται πίσω απο καρέκλες, θεσμούς και υπουργεία.
Είμαι σίγουρος οτι αυτά τα «παλληκάρια» τα ξέρετε καλά, πολύ καλά............!!!!!!!!!!
Και έρχεστε τώρα , με μια σας ανακοίνωση και μια «παρέμβαση» να μας πείτε τι;
Ο καλός μας Υπουργός , έδωσε για ακόμη μια φορά λύση στο θέμα ;
Δεν ντρέπεστε ρε ;
Τι κρατιέστε , φωνάξτε το ...........ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!
ΖΗΤΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ !!!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ :

ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣ. "ΑΤΤΙΚΟΝ".
12-11-2008
Με αφορμή τις τραγικές συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου «Αττικόν», που εσχάτως εμφανίζονται ιδιαιτέρως οξυμμένες μετά τη μακροχρόνια έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αλλά κυρίως νοσηλευτικού, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που δοκιμάζονται σ’ αυτή την τόσο σημαντική γωνιά της πρωτεύουσας.Η Ομοσπονδία μας κατά το παρελθόν, έχει επανειλημμένως ασχοληθεί με τα χρονίζοντα προβλήματα του εν λόγω ιδρύματος και μάλιστα έχει απευθυνθεί με σχετικά υπομνήματα στην ηγεσία του ΥΥΚΚΑ από το 2006, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εκεί εργαζομένων.Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου, αγανακτισμένοι για τις οδυνηρές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ισχύουν επί μακρόν, όπως αδυναμία σύνταξης εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας, συσσώρευση οφειλομένων ημερών ανάπαυσης, αδυναμία λήψης κάθε είδους αδειών (κανονικές, υπηρεσιακές, εκπαιδευτικές), φυσική και ηθική εξάντληση, αλλά και με δεδομένη την αδυναμία προσφοράς ποιοτικού έργου προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, διαπιστώνουν ότι ολοένα και περισσότερο η αξιοπρέπειά τους καταπατάται, με μόνη λύση την προσφυγή σε –απολύτως δικαιολογημένες- δυναμικές κινητοποιήσεις.Στο κλίμα αυτό, είκοσι οχτώ προϊστάμενοι του νοσοκομείου (και όχι όλοι…), με μια παλικαρίσια κίνηση, δήλωσαν εγγράφως έτοιμοι να παραιτηθούν, αν η κατάσταση δεν αλλάξει άμεσα, δείχνοντας αξιοθαύμαστα ψυχικά αποθέματα και τιμώντας σε υψηλό βαθμό το προσωπικό το οποίο διοικούν. Με δεδομένη λοιπόν τη συνεχώς επιδεινούμενη ως άνω κατάσταση, το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, συναντήθηκε σήμερα με στελέχη του Υπουργείου Υγείας και αφού έθεσε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, εξασφάλισε τη δέσμευση για άμεση προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, η διατύπωση της οποίας θα εκφεύγει από το γραφειοκρατικό μοντέλο των προηγουμένων προκηρύξεων που βασίζονταν στους κυλιόμενους πίνακες και είχαν ως αποτέλεσμα την «πρόσληψη» «νοσηλευτών –φαντασμάτων» στα νοσοκομεία μας… Έτσι, βάσει της σημερινής συνάντησης, το νέο που προκύπτει είναι η εκ βάθρων αλλαγή της δομής του κειμένου της εκπονούμενης προκήρυξης, αλλά και της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, η οποία θα είναι κατά πολύ ταχύτερη από αυτή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, δηλώνοντας αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους που δοκιμάζονται, δηλώνει παρόν σε κάθε μορφή κινητοποίησής τους και τονίζει ότι θα παρακολουθεί από κοντά την τήρηση των υπεσχημένων της προαναφερθείσας συνάντησης.

ΤΟ ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ »

Συνάδελφοι Νοσηλευτές ,
Τις λύσεις στα προβλήματα σας , δεν μπορούν να την δώσουν τα φερέφωνα της εξουσίας , πάρτε το χαμπάρι , είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας θα δώσουμε την λύση.
Το ξέρετε , το ζείτε τόσα χρόνια και είμαι σίγουρος , δεν το χάψατε το παραμύθι ....
Τραβάτε μπροστά δίχως «πατερίτσες» και «υπομόχλια», δίχως συνδικαλιστές βολεμένους , μόνοι σας και κάποια στιγμή θα πάρετε και την κοινωνία με το μέρος σας .
Καλό Αγώνα!!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ :

ΠΡΟΣ: Επιστημονικό Συμβούλιο
ΚΟΙΝ: Ιατρική Υπηρεσία
Νοσηλευτική Υπηρεσία
Διοίκηση του Νοσοκομείου

Χαϊδάρι, 11-11-2008
Κύριοι συνάδελφοι,
Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο μας έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα λείπουν
• 363 νοσηλευτές
• 203 διοικητικοί
• 12 παρασκευαστές
• 10 πληροφορικής
• 39 τεχνικοί.
• Συνολικά, υπάρχουν 407 κενές οργανικές θέσεις και 263 δεσμευμένες, δηλαδή σύνολο 670 κενές θέσεις νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού.
Κατά τη διάρκεια του 2008, οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολύ λιγότερες από τις αποχωρήσεις, συγκεκριμένα κατά 25 άτομα. Από τον Οκτώβριο του 2006 έως Απρίλιο 2008 δημιουργήθηκαν 12 κλινικές-μονάδες, οι οποίες στελεχώθηκαν με 162 αντί των προβλεπόμενων 266 νοσηλευτών, κυρίως με μεταφορά προσωπικού από ήδη υπάρχοντα τμήματα και όχι με νέες προσλήψεις.
Οι ελλείψεις αυτές του προσωπικού έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία κομβικών για το ίδρυμα υπηρεσιών:
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού, το Τμήμα Αιμοδοσίας δεν δύναται να συλλέγει μονάδες αίματος και παράγωγα, και εξαρτάται από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για μεταφορά μονάδων αίματος, με αποτέλεσμα την υπομετάγγιση των ασθενών, αναβολή χειρουργείων και τον κίνδυνο υγείας των ασθενών που χρειάζονται μεταγγίσεις.
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού (νοσηλευτικού και τραυματιοφορέων), η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου 7-7-2008, ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των προσερχόμενων ασθενών (έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο ΤΕΠ και μετακίνηση επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη της γενικής εφημερίας, μετά τη λήξη της εφημερίας παραμονή 2 νοσηλευτών και 2 τραυματιοφορέων κ.α.).
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού, μόνο 1 χειρουργικό τραπέζι είναι διαθέσιμο για να εξυπηρετήσει τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά κατά τη γενική εφημερία, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ σε τακτική βάση λειτουργούν μόνο 5 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια του κεντρικού κόμβου και τα υπόλοιπα είναι κλειστά.
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού, στα Νοσηλευτικά Τμήματα τη φροντίδα παρέχουν 2 ή 1 νοσηλεύτρια σε 30-34 ασθενείς.
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η αναλογία νοσηλευτή προς ασθενείς δεν είναι σύμφωνη με τα ευρέως παραδεκτά κριτήρια ασφαλούς περίθαλψης.
• Λόγω ελλείψεων προσωπικού στα Εργαστήρια (παρασκευαστές, τεχνολόγοι) πολλές εργαστηριακές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται στο Αττικό.
Εκτός των παραπάνω, οι ελλείψεις έχουν ως συνέπεια την απασχόληση του προσωπικού κάτω από συνθήκες πίεσης, με εξοντωτικούς ρυθμούς, χωρίς να τηρείται η εργατική νομοθεσία που προβλέπει ασφαλές χρονικό περιθώριο μεταξύ της μιας βάρδιας και της επόμενης και που απαγορεύει την εργασία κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν έχει προηγηθεί ή ακολουθεί νυχτερινή εργασία. Μεταξύ άλλων, δεν δίνονται τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό, συνολικά το νοσοκομείο οφείλει 6000 περίπου ρεπό στο προσωπικό, δεν χορηγούνται τακτικά οι κανονικές άδειες. Η απασχόληση του προσωπικού χωρίς να τηρείται το ασφαλές χρονικό περιθώριο μεταξύ της μιας βάρδιας και της επόμενης, χωρίς 2 ρεπό την εβδομάδα και χωρίς κανονικές άδειες οδηγεί τους εργαζόμενους σε τέτοια σωματική και ψυχική καταπόνηση που ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνοι στην εκτέλεση της εργασίας τους.
Η λειτουργία του Νοσοκομείου κάτω από τις παραπάνω συνθήκες δημιουργεί οξύτατα προβλήματα, πρωτίστως για την ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας και της ασφάλειας των ίδιων των ασθενών, και ακολούθως για την ψυχική και σωματική αντοχή των εργαζομένων. Βεβαίως η προβληματική λειτουργία του «Αττικού» ως πανεπιστημιακού νοσοκομείου αντανακλά και στο επίπεδο εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών και των φοιτητών.
Σας ζητούμε σαν το πιο έγκυρο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό επιστημονικό όργανο του νοσοκομείου να παρέμβετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την προστασία της ζωής των προσερχόμενων ασθενών και της εργασιακής και επαγγελματικής ασφάλειας των εργαζομένων.
Θεωρούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες:
1. Είναι επιβεβλημένες άμεσες μαζικές προσλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο του αναγκαίου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση. Νέο προσωπικό που θα προσληφθεί πρέπει να στελεχώσει κατά προτεραιότητα την αιμοδοσία, το ΤΕΠ και τα επείγοντα χειρουργεία.
2. Υπό τις παρούσες συνθήκες ελλιπούς προσωπικού, προκειμένου να υπάρξει ασφαλής λειτουργία κλινικών και τμημάτων, επιβάλλεται η σύμπτυξη κλινικών-τμημάτων και η ανακατανομή του προσωπικού. Σήμερα σε 521 κλίνες απασχολούνται 196 νοσηλευτές, ενώ λείπουν τουλάχιστον 140 νοσηλευτές, ώστε να τμήματα να λειτουργούν επαρκώς. Προτείνουμε την σύμπτυξη 3 παθολογικών πτερύγων σε 1, 2 χειρουργικών πτερύγων σε 1, 2 καρδιολογικών πτερύγων σε 1 και 2 ορθοπαιδικών πτερύγων σε 1. Μια τέτοια σύμπτυξη εξοικονομεί 50 νοσηλευτές. Το προσωπικό που θα απελευθερωθεί να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα στα υπάρχοντα τμήματα (ΤΕΠ, χειρουργεία, αιμοδοσία, Μονάδες κ.α.) προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια, έως ότου γίνουν ικανές προσλήψεις για την επαναλειτουργία τους. Με την άφιξη νέου νοσηλευτικού προσωπικού οι παραπάνω πτέρυγες θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά.
3. Κανένα άνοιγμα νέων κλινών, κλινικών ή άλλων τμημάτων, χωρίς την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
4. Οι χειρουργικές αίθουσες κατανέμονται στις ειδικότητες που διαθέτουν οργανωμένα, αυτόνομα ανά ειδικότητα, τμήματα περιεγχειρητικής νοσηλείας. Ως εκ τούτου, η ουρολογική κλινική, η οποία προς το παρόν δεν διαθέτει αυτόνομο τμήμα, δεν δύναται να διενεργεί τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.
5. Για λόγους ασφάλειας των ασθενών, σε 24ωρη βάση θα είναι διαθέσιμο 1 χειρουργικό τραπέζι με το απαιτούμενο προσωπικό για τα έκτακτα περιστατικά, δηλαδή για αρρώστους που αντιμετωπίζουν απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Κατά τη γενική εφημερία, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες θα είναι διαθέσιμα, με το απαιτούμενο προσωπικό, 2 χειρουργικά τραπέζια.


Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»






Χαϊδάρι, 11 Νοεμβρίου 2008
ΑΠΟ : Προϊσταμένους τμημάτων
ΠΡΟΣ : Διευθύντρια Ν.Υ.
ΚΟΙΝ : Διοικητή, Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντές κλινικών και εργαστηρίων
ΘΕΜΑ : Χρόνια προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού
Έχοντας απόλυτη επίγνωση της κατάστασης που έχει περιέλθει το νοσοκομείο εξ αιτίας της τραγικής και μακροχρόνιας έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία έχει οδηγήσει :
Στην αδυναμία σύνταξης των εβδομαδιαίων προγραμμάτων εργασίας
Στην καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων όπως ο προβλεπόμενος εβδομαδιαίος χρόνος ανάπαυσης, κανονικές και ειδικές άδειες
Στην αδυναμία επαγγελματικής επιμόρφωσης
Στην δυσφορία, την έλλειψη ικανοποίησης, την φυσική και ψυχική εξάντληση των νοσηλευτών
Σας καλούμε να πάρετε θέση για την λύση του προβλήματος που σαν αποτέλεσμα έχει την πλημμελή νοσηλευτική φροντίδα, τον κίνδυνο παραλείψεων και λαθών και εν τέλει την επισφαλή νοσηλεία των ασθενών
Νοιώθοντας βαρύ το φορτίο της ευθύνης τόσο απέναντι στους ασθενείς όσο και στους συναδέλφους νοσηλευτές σας δηλώνουμε
ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και
ότι οποιαδήποτε σύνθεση προσωπικού σε κλινικά τμήματα που αριθμεί λιγότερο από 14 νοσηλευτές αποτελεί αιτία παραίτησής μας, όχι γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση μας, αλλά γιατί δεν διασφαλίζονται από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου, οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στους νοσηλευτές να εργάζονται με αξιοπρέπεια, να μην καταστρατηγούνται τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα τους και οι ασθενείς να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους για ασφαλή και ποιοτική παροχή νοσηλευτικής φροντίδας.

ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;
ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΥΚΑ (ΒΛΕΠΕ ΠΑΣΥΝΟ) ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΕΙΛΕΣ ;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕ...................
Αφού δεν κατάφεραν με τα έργα και τις πράξεις τους να πείσουν (ως όφειλαν) τον Νοσηλευτικό κόσμο , να πλαισιώσει μαζικά την ΕΝΕ τώρα απειλούν με εξώδικα, πειθαρχικές κλήσεις και διαγραφές τους Νοσηλευτές .
ΝΕΑ ΗΘΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικά συνάδελφοι Νοσηλευτές ο εχθρός της ΕΝΕ είμαστε όλοι εμείς οι Νοσηλευτές .
Θέλετε μια συμβουλή συνάδελφοι................εγγραφείτε μαζικά στην ΕΝΕ γιατί η ΕΝΕ είναι το σπίτι μας , ανήκει σε όλους μας .
Εγγραφείτε και στείλτε το μηνυμά σας σε όλους αυτούς που έχουν σπιτωθεί εκεί μέσα, οτι ο Νοσηλευτής δεν εκβιάζεται και σε πολύ λίγο θα έχει εκπροσώπηση που θα έχει εκλεγεί απο το σύνολο της Νοσηλευτικής Κοινότητας και όχι απο 3000 .
Η ΕΝΕ ανήκει στο σύνολο των Νοσηλευτών και οχι σε 15 ούτε σε 100 ουτε σε 3000.
Μην σας τρομάζουν οι απειλές , θα εγγραφείτε στην ΕΝΕ γιατί είναι δική σας, γιατί το θέλετε πραγματικά και όχι γιατί απειλείσθε...........

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3252/04 σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής όλων των Νοσηλευτών, όπως ακριβώς περιγράφεται από το 3ο άρθρο του παρόντος νόμου, ανακοινώνει ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τα οικεία Πειθαρχικά Συμβούλια, η δέουσα διαδικασία κλήσης σε απολογία των νοσηλευτών που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στο μητρώο της ΕΝΕ.Οι πρώτες κλήσεις σε απολογία έχουν ήδη αποσταλεί και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.Το ΔΣ της ΕΝΕ, επισημαίνει ότι ουδείς νοσηλευτής δύναται να εξαιρεθεί από τις περιοριστικές διατάξεις του νόμου και τονίζει ότι η εγγραφή όλων των συναδέλφων στο μητρώο της ένωσης, είναι τόσο υποχρεωτική, όσο και αυτονόητη, θεωρώντας κάθε άρνηση εγγραφής, εκτός από πειθαρχικώς ελέγξιμη, παράλειψη και βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο των 23.500 συναδέλφων που έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους.
Οτι και να γράψω είαι πλέον ξεκάθαρο , οτι ο πρόχειρος και ερασιτεχνικός συνδικαλισμός που ακολουθεί η ΠΑΣΥΝΟ μονάχα ζημιά μπορεί να προκαλέσει , στους Νοσηλευτές και την Νοσηλευτική.
Έτυχε εχθές διαβάσω την «διαμαρτυρία» της ΣΥΝΟΨΥΝΟ . Ανέφερε οτι η αιμοληψία δεν είναι στα επαγγελματικά καθήκοντα των νοσηλευτών και ζητούσε ουσιαστικά απο τον διοικητή να ρυθμίσει αυτο το «σοβαρό» θέμα και να μην κάνουν οι νοσηλευτές τις αιμοληψίες.
ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;
Δηλαδή πως τους θέλουν τους Νοσηλευτές «καρικατούρες» ;
Δηλαδή συνάδελφοι της ΣΥΝΟΨΥΝΟ οι Νοσηλευτές δεν εκπαιδεύονται στις αιμοληψίες ;
Θέλετε έναν Νοσηλευτή αποδυναμωμένο , μέσα στα ελληνικά Νοσοκομεία και στο σύστημα Υγείας , έναν Νοσηλευτή αγγαρειομάχο;
Δεν βάλατε ακόμη μυαλό;
Εξαιτίας σας, διασπάστηκε η Νοσηλευτική και χάσαμε μέχρι τώρα την Κοινοτική Νοσηλευτική( Επισκέπτες Υγείας) Πρώτες Βοήθειες ( Διασώστες ΕΚΑΒ , Γιατροί του ΕΚΑΒ),
Νοσηλευτική Εργασίας ( Επισκέπτες Υγείας , Ιατροί Εργασίας) Αιμοληψία - Αιμοδοσία ( Παρασκευαστές) Βοηθός Αναισθησιολογίας ( απόφοιτοι το ΙΕΚ) ...............κ.λ.π.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και διεκδικήστε περισσότερα ..................... γιατι με τα μυαλά που κουβαλάτε μας βλέπω ΑΓΓΑΡΕΙΟΜΑΧΟΥΣ μέσα στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ .
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ή ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Και αφού οι υβριστές τώρα σώπασαν.............και όσοι προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το ίδιο έργο την ίδα τύχη θα έχουν , να είστε σίγουροι για αυτο , ανέλαβαν πάλι οι εκπρόσωποι τύπου , οι οποίοι αν και δεν ξέρουν την τύφλα τους , βγάζουν συμπεράσματα ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ .......... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ....ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ............. τόσο έγκυρα μπορει να είναι τα συμπεράσματα τους .
Που το πανε που το φέρνουν , πάλι στο ευρώ καταλήγουν .
Θα τους δώσω λοιπόν μια καλή συμβουλή , ο ιδιώτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να απολογείται για το πόσα βγάζει , αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει κανέναν, πρόβλημα υπάρχει με εκείνους που διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα δεξιά και αριστερά και πολλές φορές εις όφελος τους .
Αυτά τα λίγα μιας και μιλάμε για ευρώ λεβέντες.............

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Οι πληροφορίες μου , λοιπόν , λένε πως σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα συναντηθούν περίπου 30 Νοσηλευτές για να συζητήσουν τα σχετικά με την ίδρυση του συνδικαλιστικού οργάνου που λέγαμε. Ένα απο τα θέματα που θα συζητηθεί είναι εαν σε αυτό το όργανο θα ενταχθούν και οι ΔΕ Νοσηλευτές . Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιδράσεις και έντονες ενστάσεις επ' αυτού ............. μια λύση που προτάθηκε είναι οι ΔΕ να ενταχθούν στο όργανο, ως ξεχωριστή κατηγορία, σαν επαγγελματίες με όμοιο αντικείμενο εργασίας και να συσταθεί το όργανο με την μορφή Ομοσπονδίας . Ένας απο τους όρους που θα πέσει στο τραπέζι είναι οι ΔΕ να μην μπορούν να καταλαμβάνουν τις θέσεις του προέδρου και του Γ.Γ.
Έχει δρόμο ακόμη λοιπόν το θέμα..........
Εις αναμονή................

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Είδηση της τελευταίας στιγμής............
Μάλλον είδαν τον Ομπάμα να εκλέγεται πρόεδρος και αποφάσισαν και οι «μαύροι» της Νοσηλευτικής , που δεν είναι άλλοι απο αυτούς που εργάζονται στα ιδιωτικά Νοσοκομεία/κλινικές , να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να ιδρύσουν συνδικαλιστικό όργανο .
Νεότερα σε λίγο καιρό..............!!
Ξέρω πάντως , πως η ιδρυτική πράξη έχει ήδη γίνει και πάμε για ανεξαρτητοποίηση των νοσηλευτών απο την ΟΣΝΙΕ .

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ


ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΝΕΚΟΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΝΕΚΟΙ) ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΆΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ .

ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ........

ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΙΧΟ ΕΥΤΥΧΩΣ...............!!!!!!!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΦΡΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΟΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ» ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΑΝ......


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ



ΑΠΟ ΤΟΝ FLASH. GR ............... 31/10/08




«Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια ζητούν με προτάσεις τους οι πρόεδροι τους»

Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και τον κοινό στρατηγικό σχεδιασμό πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προτείνουν με ομόφωνη απόφασή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, στο πλαίσιο της συνόδου τους που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλο Καρακολτσίδη, η κοινή στρατηγική πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στοχεύει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην θωράκιση του δημόσιου πανεπιστημίου, ιδιαίτερα απέναντι στη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.Στη λογική του κοινού στρατηγικού σχεδιασμού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η σύμπτυξη διάσπαρτων παραρτημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας σε ένα πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- τμήματα των οποίων λειτουργούν σε Κοζάνη και Φλώρινα- αλλά και το παράρτημα τμήματος Παιδαγωγικής του ΑΠΘ στην Φλώρινα, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ενιαίο πανεπιστήμιο. Η σύμπτυξη θα ήταν δυνατή και μεταξύ τμημάτων του ίδιου αντικειμένου σπουδών ανάμεσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πολλά ΤΕΙ της χώρας είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά είναι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση των κολεγίων, τη στιγμή που μια σειρά προβλημάτων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων παραμένουν άλυτα.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν από τον υφυπουργό Παιδείας, Σπ. Ταλιαδούρο, ο οποίος παρέστη στη σύνοδο στη Λάρισα, τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, τόνισαν την αντίθεσή τους στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων και ζήτησαν να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα για περισσότερες από 40 ειδικότητες που παραμένουν σε εκκρεμότητα.



ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ..........31/10/08


Προς το κλείσιμο των ΤΕΙ προσανατολίζονται οι διοικήσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό πολλών Ιδρυμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων κολεγίων.
Το θέμα της αναγνώρισης συζητήθηκε χθες και κατά τη διάρκεια της Συνόδου των προέδρων όλων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που έγινε στη Λάρισα, καθώς τα ΤΕΙ θεωρούν ότι θίγονται περισσότερο από τα πανεπιστήμια, αφού για πάρα πολλές ειδικότητες δεν έχουν ακόμη καθορισθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Από την επόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται πολλά ΤΕΙ να βάλουν λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αποφάσεις θα παρθούν από κάθε Ιδρυμα ξεχωριστά, διότι δεν υπάρχει ενιαία «γραμμή». Κατά πάσα πιθανότητα ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και τα πανεπιστήμια μετά τη Σύνοδο των πρυτάνεων, η οποία ξεκινά σήμερα στους Δελφούς.
Οπως τόνισαν χθες οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων μετά τη λήξη της Συνόδου τους το κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό που αφορά τα κολέγια, και όπως υπογράμμισε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκορας «εμείς θεωρούμε ότι η μόνη λύση για να αντεπεξέλθουμε στην κατάσταση αυτή είναι η πολιτεία να μετονομάσει τα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε ΑΕΙ».
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την άναρχη λειτουργία νέων τμημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να καλύψει τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων και να ακολουθήσει ενιαία χρηματοδότηση για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο μεταξύ, κλειστό ήταν χθες το ΤΕΙ Πειραιά, ενώ τελούσε υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθήνας από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΑΕΙ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή του επιδόματος των εξετάσεων.
ΕνσωμάτωσηΥπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων τάχτηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Η ανεξάρτητη αρχή αναφερόμενη στο ζήτημα υπογραμμίζει ότι η καταδίκη της Ελλάδας για παράβαση των διατάξεων της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ πρέπει να θεωρείται ως προάγγελος και άλλων που θα ακολουθήσουν, στην περίπτωση που η ελληνική έννομη τάξη δεν εναρμονισθεί σωστά προς τις διατάξεις της νέας οδηγίας 2005/36/ΕΚ.
Το προαναφερόμενο ζήτημα έχει ήδη απασχολήσει την Αρχή, η οποία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε, έχει ενημερωθεί ότι σχέδιο ΠΔ για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ εκκρεμεί προς έγκριση ήδη από τον Ιούλιο του έτους 2007.
Ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει επίσης ότι ελπίζει «συντόμως οι διατάξεις της οδηγίας 2005/36/ΕΚ θα ενσωματωθούν ορθά στην ελληνική έννομη τάξη, άλλως είναι βέβαιον ότι θα ακολουθήσει και άλλη καταδίκη της χώρας μας».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ..............31/10/08



ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΕΙ
«Καίνε» πτυχία, κολέγια
ΛΑΡΙΣΑ
Του ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
Τα κολέγια και η αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας, που συνήλθε στη Λάρισα, παρουσία του υφυπ. Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου. Υπουργείο Παιδείας και ΤΕΙ, όμως, κινούνται σε εντελώς αντίθετη τροχιά, τόσο σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την αναγνώριση των πτυχίων όσο και τους τρόπους αντίδρασης.
Ενώ, λοιπόν, ο κ. Ταλιαδούρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διαβεβαίωνε ότι «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τα ΤΕΙ», υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του υπουργείου για συνεχή αναβάθμισή τους, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ παρέτειναν μέχρι το απόγευμα τις εργασίες της συνόδου, με ορισμένους εξ αυτών να ζητούν την έκδοση μιας «σκληρής» διακήρυξης απέναντι στο ΥΠΕΠΘ. Κατέληξαν στο διαχρονικό πλην επιτακτικό, πλέον, αίτημα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και πάντως πριν από την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στα ΑΕΙ 2009-10.Μέσα στο κλίμα της πλήρους διάστασης απόψεων, η Σύνοδος δεν δέχτηκε να συζητήσει σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο κ. Ταλιαδούρος, με το οποίο, μεταξύ άλλων, ιδρύονται ερευνητικά εργαστήρια στα ΤΕΙ. Ο υφυπουργός, από την άλλη, επέμενε να επισημαίνει πως «η απόφαση αφορά όχι πτυχιούχους αλλά εκείνους που μετά το πτυχίο τους έχουν κατοχυρώσει στη χώρα προέλευσης τα επαγγελματικά τους δικαιώματα», τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα τη δυνατότητα λήψης αντισταθμιστικών μέτρων (πρακτική άσκηση ενός ή περισσότερων ετών, εξετάσεις κ.ά.).Η Σύνοδος ζήτησε, επίσης, τη σύσταση επιτροπής για τη σύνταξη Χωροταξικής Μελέτης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στόχος, όπως τονίστηκε, «να σταματήσει επιτέλους (γιατί συνεχίζεται) η άναρχη και χωρίς προγραμματισμό δημιουργία ανά τη χώρα νέων τμημάτων και ιδρυμάτων».Από την άλλη, χθες, ο Συνήγορος του Πολίτη προειδοποιούσε ότι «η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας πρέπει να θεωρείται προάγγελος και άλλων», αν δεν ενσωματωθεί σωστά η νέα οδηγία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/10/2008


ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ Τ.Ε.Ι. , ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ «ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ...............ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ...............ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ !!!!!!!!!
ΛΕΒΕΝΤΕΣ....................

ΠΕΡΙ ΑΤΤΙΚΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Δεν φτάνει που υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι , που τουλάχιστον τρέχουν και στηρίζουν στις αγωνίες και στα προβλήματα τους Νοσηλευτές , θα τους ρίξουμε και το ανάθεμα τώρα.
Η ΠΑΣΟΝΟΠ πήγε στο ΑΤΤΙΚΟ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας , μίλησε με τους εργαζομένους η ΠΑΣΥΝΟ που ήταν;
Ας μας πουν οι συδικαλιστές του ΥΥΚΑ (γιατί έτσι έχουν καταντήσει) και οι συντάκτες της απάντησης του ΥΥΚΑ σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ , πότε ήταν η τελευταία φορά που προκηρύξαν μια ΑΠΕΡΓΙΑ , πότε καλύψανε συνδικαλιστικά τους Νοσηλευτές στις κινητοποιήσεις τους και κάτι τελευταίο , μπορούνε να καλύψουνε συνδικαλιστικά τους Νοσηλευτές ; Μπορούνε να προκηρύξουνε απεργία ; Σε ποιό όργανο εντάσονται συνδικαλιστικά ; Ας μας απαντήσουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ έστω και ο «εκπρόσωπος τύπου» .
Για αυτό λοιπόν , ότι δεν τολμάτε να κάνετε , αγαπητοί φίλοι της ΠΑΣΥΝΟ και δεν μπορείτε να το κάνετε μην το κατηγορείτε , γιατί κατά των Νοσηλευτών καταφέρεσθε και τους αγώνες τους ακυρώνετε .
Δεν σας φταίει η ΠΑΣΟΝΟΠ λοιπόν , που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και η μόνη που μπορεί και κινητοποιείται , σας φταίει το οτι επι της ουσίας δεν υπάρχετε , σας φταίει το οτι επι της ουσίας νεκραναστημένα όργανα σαν και το δικό σας δεν έχουν χρόνο ζωής γιατί πολύ απλά είναι ήδη νεκρά .
Έβαλε το χεράκι της η ΕΝΕ που έχει μπερδέψει τα οπίσθια με τα χέρια και το στόμα.
Αλλά ως πότε ;;;;
Και για να μην παρεξηγηθώ , η ΕΝΕ ως θεσμός είναι εξέλιξη και πρόοδος για τους Νοσηλευτές , τα πρόσωπα που έχουν κάνει το Νοσηλευτικό κίνημα αχταρμά είναι το πρόβλημα , επαναλαμβάνω , τα πρόσωπα είναι το πρόβλημα και οχι ο Θεσμός .

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ