Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΛΠΙΔΑ...!!!

Μια κοινωνία καταθλιπτική και απαισιόδοξη ζητά σήμερα να αποτινάξει οργισμένη ακόμη και με τον εαυτό της, σε μια άνευ προηγουμένου τάση αυτοκριτικής, τα λάθη που η ίδια διέπραξε εδώ και δεκαετίες και να διεκδικήσει τα αυτονόητα έστω και στο και πέντε.


Οι ενδείξεις πλέον είναι ενθαρρυντικές και ενδεικτικές της κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες ολοένα και περισσότερο στρέφουν τις πλάτες σε ένα πολιτικό σύστημα , που για να μην ξεχνιόμαστε οι ίδιοι ανέδειξαν και καθιέρωσαν και επιχειρούν εναγωνίως με εναλλακτικές επιλογές , τουλάχιστον, να επανακτήσουν το αίσθημα αισιοδοξίας και περηφάνιας που χαρακτηρίζει την ελληνική ψυχή και νοοτροπία.

Για 2 και πλέον δεκαετίες το ελληνικό επιχειρηματικό ‘’δαιμόνιο’’ μπήκε στην άκρη και στην θέση του επεκράτησε η νοοτροπία του εύκολου κέρδους και της κάτω από το τραπέζι συναλλαγής των πολιτών με τους ανθρώπους της εξουσίας, με σκοπό πότε το κέρδος, πότε το βόλεμα .

Αποτέλεσμα ; Μια κοινωνία δραστήρια , ζωντανή και ενεργητική να καταντήσει οκνή και σάπια στο βωμό μια εφήμερης και χωρίς βάσεις ευημερίας.

Η σημερινή κατάντια πόνεσε τον Έλληνα και τον ξύπνησε αιφνιδίως από έναν ύπνο τριάντα και πλέον ετών. Οι παλαιές γενιές ζητούν εξιλέωση από την μια και από την άλλη δικαίωση για τα ματωμένα όνειρά τους, γιατί ας μην γελιόμαστε όλοι γνώριζαν πόσο διεφθαρμένο ήταν το σύστημα και παρ’ όλα αυτά στο όνομα του προσωπικού τους συμφέροντος την ύστατη στιγμή του έδιναν συγχωροχάρτια και το στηρίζαν. Οι νεότερες γενιές σαστισμένες αρχικά αφενός από την οκνότητα που οι παλαιότεροι τους έμαθαν να ζουν στο ελληνικό βασίλειο του κομματισμού , της δημοσιολαγνείας και του βολέματος και αφετέρου από το βασικό ιδίωμα της νεανικής αντιδραστικότητας και του γνήσιου επαναστατισμού που διέπει τα νέα μυαλά και παρασυρμένοι από την ευοσμία μιας ασυμβίβαστης και ανατρεπτικής νοοτροπίας που η ελευθερία της πληροφορίας(βλέπε διαδίκτυο) γέννησε, σήμερα, αλλάζει το παρόν της , σπάει κατεστημένα, ανατρέπει την πολιτική σκηνή της χώρας και αναζητά ένα πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο μέλλον.

Η Ελπίδα δεν είναι απλά ζωντανή αλλά είναι δυνατή χάρη στα έστω και με καθυστέρηση πολιτικά αντανακλαστικά των Ελλήνων και ανοίγει τον δρόμο της πραγματική αλλαγής.

Η ιστορία εκτός από το να κρίνει, δίνει και ευκαιρίες και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες να βαδίσουν ενωμένοι στο δρόμο που η εποχή επιτάσσει , τον δρόμο της ανατροπής, της ελευθερίας , της ανεξαρτησίας , της δημιουργικότητας και της πνευματικής ηθικής ανάταξης και προόδου.

Ήρθε ο καιρός η φράση «Γυρίζω σελίδα και αλλάζω τα πράγματα» να πάψει να είναι ένα κομματικό άνευ περιεχομένου σύνθημα και να αποκτήσει επιτέλους ουσία, νόημα και δύναμη.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το όνειρο είναι εφικτό , έπρεπε να μπούμε στην δίνη μιας οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης για να αντιληφθούμε την δύναμη των πολιτών, την δική μας δύναμη αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Έλληνες γρηγορείτε …….!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ