Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουν για την κυβέρνηση που θα έχουν τα επόμενα 4; Χρόνια .
Ένα σύστημα ολόκληρο αποτελούμενο από ΜΜΕ , επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικά υπόγεια ρεύματα, διεθνείς τάσεις και άλλα επεχείρησαν να επιβάλλουν στην χώρα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου(Γιωργάκη) .
Ετούτη την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές δεν γνωρίζω ποιο είναι το αποτέλεσμα αν και ορισμένοι έχουν σπεύσει να προκαταβάλλουν την επιλογή των ελλήνων πολιτών .
Η δικιά μου πρόβλεψη είναι πως η χώρα στις 5 Οκτώβρη δεν θα έχει πρωθυπουργό και θα εμπλακεί σε ακόμη μια εκλογική περιπέτεια, επιζήμια οικονομικά για την χώρα.
Ο φιλόδοξος επόμενος Πρωθυπουργός (βλέπε Γ. Παπανδρέου) δεν έχει πείσει την ελληνική κοινωνία πως μπορεί να της δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που ο ίδιος επικαλούταν όλο αυτόν τον καιρό .
Ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και αν προσπάθησε και προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως φορέα του καινούριου , του διαφορετικού δεν έπεισε γιατί πολύ απλά δεν είναι φορέας του διαφορετικού. Και πως θα μπορούσε να είναι;
Στην πολιτική μπήκε λόγω του πατέρα του , αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ εξελέγη λόγω του πατέρα του και δεν κατάφερε 2 φορές να εκλεγεί πρωθυπουργός ως γιος του πατέρα του . Αμφισβητήθηκε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διότι συγκρινόμενος με τον πατέρα του κρίθηκε πολύ λίγος , λίγο δε έλλειψε να χάσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2007 και αν δεν τον στήριζε το σύστημα που και σήμερα τον στηρίζει δεν θα κατάφερνε να παραμείνει αρχηγός του κόμματος που σήμερα διεκδικεί την διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Με επικίνδυνες και αντεθνικές απόψεις για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα της χώρας , θυμίζω
1. ΣΚΟΠΙΑ
2. ΑΙΓΑΙΟ
3. ΚΥΠΡΟ
4. ΤΟΥΡΚΙΑ
5. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ( ΡΩΣΙΑ –ΑΜΕΡΙΚΗ)
Ο γιος ενός καταστροφικού πρωθυπουργού για την χώρα θέλει να πάρει στα χέρια της η οικογενεια του την χώρα ξανά .
Επειδή όμως στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ένστικτα, έχω την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό . Είμαι σαφώς υπερ της εναλλαγής της εξουσίας και του πλουραλισμού στην πολιτική μας ζωή , είμαι σαφώς κατά της οικογενειοκρατίας , είμαι υπερ της πολιτικής για την πολιτική , υπερ των νέων προσώπων , υπερ της αλλαγής και της προόδου . Πιστεύω όμως ακράδαντα πως η ανάγκη αυτή , της πολιτικής , για ανανέωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβάλλει λάθος και επικίνδυνα πρόσωπα σε λάθος στιγμές και θέσεις.
Ελπίζω να μην διαψευσθώ , ελπίζω να επικρατήσει η ορθή πολιτική λογική και να μπουν στην άκρη τα συναισθήματα και οι κομματικοί δογματισμοί, ελπίζω να μην πέσουν οι έλληνες στην παγίδα της Νέας Τάξης πραγμάτων . Ελπίζω η σημερινή μας επιλογή να μην μας βάλλει σε περιπέτειες .
Η Ελλάδα έχει προοπτικές , η Ελλάδα έχει δυνατότητες , η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά γιατί το έχει ξανακάνει , η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σπάσει τα δεσμά της , η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και πολιτικές δεν έχει όμως ανάγκη από επικίνδυνα πειράματα που μπορούν να έχουν οδυνηρά αποτελέσματα για τους Έλληνες του παρόντος και του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ