Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη δείχνει νέα δημοσκόπηση, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.

Το προβάδισμα αυτό είναι μεγαλύτερο στο σύνολο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και μικρότερο σ' εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα.

Η κ. Μπακογιάννη επικρατεί αν βρεθεί αντίπαλος τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Σαμαράς έχει μεγαλύτερη δύναμη στον στενό πυρήνα των μελών της Ν.Δ., ενώ ο κ. Αβραμόπουλος στους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση (της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha):

* Στην ερώτηση «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό της Ν.Δ.;», το 34,7% των ψηφοφόρων του κόμματος απάντησε την Ντόρα Μπακογιάννη, το 25,8% τον Αντώνη Σαμαρά, το 19,8% τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το 9,4% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δεν απάντησε το 10,3%. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 32,7%, 28,3%, 22% και 8,9%.

* Σε ενδεχόμενη μονομαχία Μπακογιάννη-Σαμαρά, το σύνολο των ψηφοφόρων του κόμματος δίνει 52,2% στην τέως υπουργό Εξωτερικών και 40,3% στον τέως υπουργό Πολιτισμού. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 48,5% και 43,7%.

* Αν μονομάχοι είναι Μπακογιάννη και Αβραμόπουλος, η κ. Μπακογιάννη επικρατεί με ποσοστά άνω του 52%, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του 40%.

* Αν μονομαχήσουν Αβραμόπουλος και Σαμαράς, ο κ. Αβραμόπουλος επικρατεί με μικρή διαφορά, τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. όσο και μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα.

Το 45% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. λέει ότι θα ψηφίσει, το 34,1% απαντά «όχι» και το 20,9% ότι θα το σκεφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ