Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Aξιολόγηση της εβδομάδας που μας πέρασε.

Τα ήδη ταραγμένα και τρικυμιώδη νερά του «Παγκόσμιου Χωρίου μας» ήρθε να αναταράξει και η τέως γρίπη των χοίρων, λείαν προσφάτως ονομασθείσα ως «Νέα γρίπη.
Ένα μπαράζ, παγκόσμιας τρομοκρατίας, ένα κοκτεϊλ τρόμου, που τα έχει όλα. Μια καλοστημένη υπερπαραγωγή, που σαν σενάριο της έχει τον κόσμο να οδεύει προς το τέλος τους χειμαζόμενο , από φυσικές καταστροφές , φτώχεια, πόλεμο, αρρώστιες και θάνατο.
Το πακέτο του τρόμου , έχει προς στιγμήν «άγνωστο» αποστολέα, οι παραλήπτες του όμως είμαστε όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες . Φωνάζω λοιπόν με όση φωνή , μου έχει απομείνει, να μην το παραλάβουμε αυτό το πακέτο, να μην το ανοίξουμε αλλά να τους το στείλουμε πίσω……..μια και καλή.
Μα εκτός από τα δρώμενα στο «Παγκόσμιο χωριό» μας, υπάρχει και η εσωτερική στυφή επικαιρότητα…… ένας ρόδιος , τέκνο της πολιτικής μας κουλτούρας και νοοτροπίας, αγνός εκφραστής του σημερινού πολιτικού κατεστημένου απασχολεί την πολιτική ζωή της χώρας και γίνεται ο «ρυθμιστής» του πολιτικού μας χάους…………και σέρνονται τα κοράκια και οι ύαινες της πολιτικής πίσω από το πτώμα της Δημοκρατίας προσπαθώντας να αποσπάσουν το δικό τους κομμάτι , «ξεμεσκλίζουν» που λένε και στο χωριό μου την ωραία αλλά νεκρή μας δημοκρατία και κρατούν τα σαπισμένα σκέλια της, ως λάφυρο και παρακαταθήκη .
Δείχνουν κυνικά σε όλους τους Έλληνες , σκεπτόμενους ή μη, πιο ήταν το πολιτικό τους παρελθόν, πιο το πολιτικό τους παρόν και πιο το μέλλον.
Μια Ελλάδα δίχως προσανατολισμό ήταν ο στόχος όλων εκείνων , που επιβουλεύοταν εδώ και αιώνες την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και δυστυχώς φίλοι μου , το καταφέρανε, αργήσανε αλλά το πετύχανε άλλωστε το λένε και οι δημοσκοπήσεις, αρκεί να δείτε ποιον βγάζουν καταλληλότερο για πρωθυπουργό και ποιος θα κυβερνήσει την χώρα σε λίγο καιρό…..και ύστερα έσπαγα το κεφάλι μου, να βρώ αν έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν ή μοίρα μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
Το λένε οι δημοσκοπήσεις αδέρφια !!!!!!! Εμείς τους θέλουμε, εμείς τους επιλέγουμε.
Πάμε και σε κανά, ευχάριστο τώρα………το Σαββατοκύριακο αθλητικώς ήταν απίστευτο, 2 ελληνικές ομάδες στο φαϊναλ φορ , ένας εκπληκτικός τελικός κυπέλου, που όμοιο του δεν έχω ξαναδεί . Μεταξύ μας ούτε ΑΕΚ είμαι, ούτε Ολυμπιακός αλλά το ευχαριστήθηκα το ματσάκι, κέρδισα και 1500 ευρώ στο στοίχημα τι άλλο θέλω ; Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο .
Και φυσικά το ΣΚ αυτό έκλεισε με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ευρώπης. Μας βγήκε λίγο η ψυχή αλλά το σήκωσε...
Μην το βλέπετε οπαδικά, όποια ελληνική επιτυχία μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ