Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΟ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΝ.GR

Αθήνα

Η έκρηξη της ανεργίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε κοινωνική αναταραχή, προειδοποιεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την ίδια ώρα, ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα μιλά για άνοδο του «πολιτικού εξτρεμισμού».
Ο προεδρεύων της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε λόγο για επερχόμενη κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη, λόγω της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης του αριθμού των ανέργων, και κάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να αποφύγουν τις μαζικές απολύσεις και να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών και άνοδο του «πολιτικού εξτρεμισμού» σε επικίνδυνα επίπεδα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ. Σπίντλα δήλωσε: «Αν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται από την εργασία, θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε κοινωνικές εντάσεις. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι περιορισμένες, μπορεί όμως να αποδειχθούν και επικίνδυνες. Είδαμε όλοι μας τι συνέβη στα γαλλικά προάστια (ταραχές του 2005), είδαμε όλοι μας την άνοδο του εξτρεμισμού στην κεντρική Ευρώπη και αλλού».
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν προβλέπει στις εαρινές εκτιμήσεις της ότι η ανεργία θα ανέλθει στο επίπεδο του 9,9% στην ευρωζώνη το 2009 και στο 11,5 % το 2010. Σε ολόκληρη την ΕΕ αναμένεται να προστεθούν 8.500.000 άνεργοι στους ήδη υπάρχοντες 20.000.000 ανέργους.
Newsroom ΔΟΛ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ


Συμμετέχετε σε πολιτικές διαδηλώσεις ή πορείες;

Τις περισσότερες φορές 228
9,96%
Όσο συχνότερα μπορώ 320
13,98%
Σπάνια 373
16,3%
Καθόλου 1346
58,8%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 22
0,96%
Σύνολο: 2289

Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.
.................................



ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΛΛΗΤΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ;

ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ