Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

OYTE ΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ . ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΝΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΡΙΠΗΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ. ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ...........

Δημιουργία 315 Κέντρων Εμβολιασμού Γρίπης στη Νομαρχία Αθηνών
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας 25χρονου ο οποίος νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είναι Αλβανός υπήκοος που κατοικεί στη χώρα μας, πάσχει από υπερτροφική μυοκοκαρδιοπάθεια και φέρει μόνιμο βηματοδότη. Οταν νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης, παρουσίασε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας ενηλίκων και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, τη δημιουργία συνολικά 315 Κέντρων Εμβολιασμού Γρίπης (ΚΕΓ) στους 48 δήμους ανακοίνωσε χθες η Νομαρχία Αθηνών. Σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο εστάλη από το νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό στον υπουργό Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλο, τα ΚΕΓ θα κατανεμηθούν ανάλογα με τον πληθυσμό των δήμων, ούτως ώστε σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, να μπορέσουν να εμβολιαστούν και οι 4.300.000 πολίτες. Για τη λειτουργία των ΚΕΓ απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 9ωρη βάρδια. Ωστόσο, η Νομαρχία Αθηνών αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς, 28 νοσηλευτές και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων). Για τον λόγο αυτό, έχει ζητηθεί η συνδρομή των αρμόδιων κοινωνικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνια Ενωση Νοσηλευτών, Ερυθρός Σταυρός, ΜΚΟ, κ. λπ.).
Η Νομαρχία Αθηνών βρίσκεται και σε αναζήτηση χώρων για την ανάπτυξη των ΚΕΓ, καθώς αποκλείονται τα σχολεία (ώστε να μην παρακωλύονται τα μαθήματα).
Εν τω μεταξύ, την τελευταία του πνοή άφησε, προχθές Κυριακή, ο 23χρονος άνδρας ο οποίος έπασχε από χρόνιο συγγενές πολυσυστηματικό νόσημα και προσεβλήθη και από τον ιό της νέας γρίπης. Το περιστατικό δεν καταγράφεται ως θάνατος από τον Η1Ν1, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Αυγούστου, ο 23χρονος απεβίωσε «λόγω συνδρόμου Coffin - Cohen, βαριάς πρωτοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης, βακτηριδιακής σηψαιμίας, λοίμωξης από τον ιό γρίπης Α (Η1Ν1), τελικού σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας, καρδιακής ανακοπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ