Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΤΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Θα απαντήσω στο σχόλιο της φίλης Martha31 .
Αγαπητή μου φίλη , γνωρίζω τα δημοσιεύματα τόσο στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» όσο και στις άλλες εφημερίδες της Θεσ/νικης .
Σε πρώτη ανάγνωση σαφώς και είμαι με το μέρος των εργαζομένων και μόνο αλλά και με το μέρος του ασθενή που ταλαιπωρείται.
Δεν είμαι με τους μεγαλοσυνδικαλισταράδες που πουλάνε «τζάμπα» μαγκιά να στο θέσω και αλλιώς.
Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ΜΤΝ στην χώρα , σε ΜΕΘ αλλά κανείς τους δεν μιλά .................γιατί;
Έπρεπε ή δεν έπρεπε να παραλύσουν τα Νοσοκομεία με γενικές και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ; Σε ρωτάω ξανά έπρεπε ή δεν έπρεπε;
Και αφού τα έχεις ακούσει όλα στην , θα πρέπει να έχεις μάθει και αυτό...............κάποιον πείραξε ο Διοικητής της Φλώρινας και εισέπραξε το μένος των «ιερέων» του Συνδικαλισμού , σωστά ;
Ποιόν πείραξε ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Νεμίωνα.
Άφησέ με να έχω καλύτερη γνώση των γεγονότων από σένα, λόγω εγγύτητας με τον τόπο των γεγονότων.
Συμφωνώ απολύτως ότι εν δυνάμει φλώρινες υπάρχουν παντού.
Το άσχημο είναι ότι δυστυχώς κανένας δεν τολμάει να ξεπεράσει τον μέσο όρο ανεκτικότητας και να αντιδράσει.
Θα'πρεπε όμως να το κάνει.Θα πρέπει η ελλάδα να γεμίσει από "φλώρινες", αλλά δυστυχώς μας βασανίζει η κακοδαιμονία του κλάδου.Φυσικά και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αλλά τι έχεις να πεις για το ενδεχόμενο οι ασθενείς να χρησιμοποιούνται από κάποιους ως προσωπικός στρατός ; Τι έχεις να πεις για κάποιους που εκμεταλλεύονται την εξάρτηση που τους έχουν οι ασθενείς τους, λόγω της ασθένειάς τους, ώστε φθάνουν να τους χρησιμοποιούν ως ωρολογιακούς μηχανισμούς ; Σάφως και το συμφέρον του ασθενή είναι πάνω από όλους. Όμως αγαπητέ μου ενός ασθενούς και ενός συστήματος εν γένει που γνωρίζει τα οριά του και δεν αντιμετωπίζει τους νοσηλευτές ως δουλοπάροικους, ως μια "ανειδίκευτη" μάζα εργαζομένων που την πλάθει σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες ; Και καλό είναι αγαπητέ μου, εφόσον δεν γνωρίζεις τα πράγματα επακριβώς, να μην κάνεις ότι τα γνωρίζεις για να αναδείξεις την δική σου εκδοχή.
Τα πράγματα εκεί όπως μαθαίνω, θα έχουν και συνέχεια. Και μακάρι κάποτε όλοι μας να γεμίζαμε φλώρινες όλη την ελλάδα, αντί να λασπολογούμε ηθικολογώντας.
Για ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ, καλύτερα να είσαι πιο επιφυλακτικός.Αν θέλεις να σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι σοβαρά.Αν πάλι δεν θέλεις, κακώς χάνουμε το χρόνο μας.Αυτό που πραγματικά σε τρομάζει είναι το γεγονός ότι πίσω από ότι έγινε στη φλώρινα κρύβεται κυρίως η ΠΑΣΥΝΟ για την οποία όπως διακρίνω, κρύβεις τρομακτικό μένος.
Το άσχημο είναι ότι αυτό σου το μένος σε τυφλώνει και δεν μπορείς να διακρίνεις αυτό καθεαυτό το γεγονός.Πριν λοιπόν εκφράσεις κρίσεις του στυλ : "Κόπηκε ο δάγλας ... αουτς !!!" κρίσεις που τις γενικεύεις, καλό θα ήταν να μάθεις ολοκληρωτικά και με κάθε λεπτομέρεια τα αληθινά γεγονότα.
Αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός και για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε επιτέλους κάποια στιγμή.Εκτός κι αν δεν το θέλεις.
Και καλό επίσης θα ήταν τα σχόλια να είναι άμεσα ορατά στον αναγνώστη.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ