Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ !!!!!!!!!!!!!!

Οι μέχρι εχθές, πολέμιοι της ΠΟΕΔΗΝ, οι «τιμητές» της Νοσηλευτικής, αυτοί που υποτίθεται θα έβγαζαν την Νοσηλευτική απο το βούρκο, έδειξαν με την σημερινή ενέργεια τους πόσο βαρύτητα έχει ο λόγος τους , πόσο μεγάλη και σπουδαία είναι η ΠΑΣΥΝΟ, πόσο κοροϊδεύουν τους νοσηλευτές εδώ και χρόνια και πόσο πιστοί είναι στα δήθεν οράματα τους.
Οι κύριοι ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ , ΟΡΦΑΝΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ , πήγαν στο σημερινό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ ως εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ και των Νοσηλευτών , ζήτησαν μάλιστα να νομιμοποιηθούν και ως σύνεδροι της ΠΟΕΔΗΝ. Το είδαμε και αυτό !!!!!!!!!!!! Προκειμένου να κρατηθούν στην καρέκλα να γλείψουν και άλλο κόκκαλο εξουσίας, αλλα και να νομιμοποιήσουν το παράνομο Σωματείο τους , το Σωματείο που δεν έχει καμία νομική υπόσταση , πήγαν να νομιμοποιηθούν, μέσω ΠΟΕΔΗΝ, ΝΑΙ!!!!! ΝΑΙ!!! ΝΑΙ!!!! ΜΕΣΩ ΠΟΕΔΗΝ . Το οτι το σωματείο τους δεν έχει καμία νομική υπόσταση φάνηκε απο την σημερινή τους προσπάθεια . Βέβαια υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο , διότι εκδιώχθησαν κακειν κακώς απο τους σύνεδρους .
Ετσι ξεφτιλίζουν και την ΕΝΕ και την Νοσηλευτική συνάδελφοι, έτσι δίνουν δικαιώματα στην ΠΟΕΔΗΝ να κανιβαλίζει επάνω στους Νοσηλευτές και την Νοσηλευτική.

Ρε Σκουτέλη πες τα ρε μεγάλε , σου έταξαν ή δεν σου έταξαν την προεδρία της ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ ;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ .


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΕΝΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΕΔΙΑ ΔΟΞΗΣ ;

Α ΡΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Εργαζόμενοι Νοσηλευτές είπε...

Συνάδελφοι πιστεύω είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δραστηριοποιηθούμε μπροστά στην επερχόμενη αναταραχή-καταιγίδα στην Υγεία.
Το ζητούμενο είμαι η αποτροπή ή έστω η έμπρακτη αποδοκιμασία - καταδίκη
της ψήφισης του ν/σ του υπουργείου αναφορικά με τις "ρυθμίσεις" για τα ζητήματα των νοσηλευτών ("προκηρύξεις" 5500 νοσηλευτών...κλπ) . Πρέπει άμεσα , την ημέρα ψήφισης του ν/σ ,Πέμπτη 19/2, να βρισκόμαστε σε διαδήλωση στη Βουλή καταγγέλοντας την, επι τη ουσίας , αναισθησία-αδιαφορία του υπουργείου .
Την κατεύθυνση της λογικής μας πιστεύω την δείχνει η κεντρική ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΠΑΣΟΝΟΠ όπου γίνεται κριτική στο ν/σ αναφορικά με τα ζητήματα των νοσηλευτών.
Οι πολιτικές-προσωπικές μου απόψεις είναι ήδη κατατεθειμένες και ανηρτημένες δημόσια στο παρελθόν.

Κλείνοντας ήθελα να παρακαλέσω διάφορους διαχειριστές συγκεκριμένων blog να προσέχουν πως μιλάνε και τι ανυπόστατα σχόλια - ειδήσεις διαδίδουν γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Και σίγουρα δεν είναι ωραίο κι έξυπνο πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου να δρούνε έτσι.
Ο διαχειριστής του "Αντισηπτικό" για παράδειγμα τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί όταν τσουβαλιάζει σε ένα σάκο ,σα να είναι ίδια , όλα τα εγχειρήματα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης του κλάδου ? μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δουλεύει σα νοσηλευτής ή νοσσοκόμος ή οτιδήποτε σχετικό ο ίδιος ,όταν βρίζει έτσι χυδαία-προσωπικά συναδέλφους κι όταν εντελώς απερίσκεπτα αναφέρεται στο blog του "Αττικόν" ,τη "Ναυαρχίδα" πως έγινε παραμάγαζο της "αγέλης της Πασονοπ" κλπ .

Οι νοσηλευτές του "Αττικόν" ,φίλε-συνάδελφε, έχουνε φτύσει αίμα τους τελευταίους 4 μήνες μέσα από εξαντλητικούς γύρους Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων οι οποίες υπήρξανε η θρυαλλίδα για τους αγώνες που ξέσπασαν πανελλαδικά σε νοσοκομεία-κέντρα υγείας από διάφορους κλάδους στην Υγεία το τελευταίο διάστημα. Ήτανε παρόντες δεκάδες από αυτούς στην κινητοποίηση-κατάληψη του υπουργείου που έγινε στις 4/12 , και σταθήκανε μαζί μας δίπλα-δίπλα μέχρι το τέλος της κατάληψης .
Στάθηκαν απέναντι στο καθηγητικό κατεστημένο του Κρεμαστινού , στην τρομοκρατία της διοίκησης που πριν μία εβδομάδα κάλεσε σε απολογία 17 νοσηλευτές "επειδή συμμετείχαν στη Συνέλευση των εργαζομένων" !!! , όπως και στάθηκαν απέναντι στην τρομοκρατική - εκδικητική δράση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που εξαπέλυσε πογκρόμ διώξεων και μετακινήσεων ενάντια στους πιο δραστήριους αγωνιστικά νοσηλευτές.
Η ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΣΟΝΟΠ για το ν/σ του υπουργού τους κάλυψε με τη στόχευση και τη λογική που την διαπερνά ,γι αυτό και την ανήρτησαν στον χώρο τους.

Οσο για το αν "διαβάζουμε Επενδυτή" φίλε, μάλλον τα μπερδεύεις λιγάκι , γι αυτό ξαναδιαβασε τι λέμε.
Η ρύθμιση του υπουργείου αναφορικά με τα εκπαιδευτικά-σεμιναριακά προγράμματα,προβλέπουμε ότι στο μέλλον θα σφραγίσει την υπαγωγή και καθυπόταξη των νοσηλευτών στην διαπλοκή με φαρμακευτικές εταιρείες και αντιπροσώπους.
Εάν πρέπει η εξέλιξη-προαγωγή σου να εξαρτάται αυστηρά πλέον και απ΄τα πόσα credits - πιστωτικές μονάδες μαζεύεις ,θα ξαμολυθείς να κάνεις τεμενάδες σε "φαρμακάδες"(γιατί αυτοί "χορηγούνε" τα έξοδα για τα συνέδρια-σεμινάρια κλπ) να τους κάνεις τα χατήρια για παραγγελίες αναλώσιμων - αντιβιοτικών και άλλων υλικών που παραγγέλνουν και οι νοσηλευτές-προιστάμενοι ,ώστε να αθροίζεις τίτλους-πιστοποιητικά-βεβαιώσεις, με ό.τι αυτό συνεπάγεται για τον άρρωστο ,το ταμείο του, το νοσοκομείο , τις τσέπες ολονών μας των φορολογουμένων . Κατάλαβες μεγάλε ?

Και κλείνοντας, οι ρυθμίσεις για τα δικά μας είναι εντός του ν/σ για την κλαδική σύμβαση των γιατρών. Είναι εκ των ων ουκ ανευ αναγκη να φτιάξουμε ενα κοινο μπλοκ αγώνα με την ομάδα εκείνων των γιατρών που δεν " τα παίρνουν" , που τηρουν μία ριζοσπαστική - αγωνιστική στάση στη δουλειά τους και που παλεύουν για ασφαλείς υπηρεσίες υγείας προς όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως εθνικότητας-χρώματος-τάξης-τσέπης κλπ.
Αν δεν είσαι άσχετος από αγωνιστικές διαδικασίες - κινητοποίησεις , θα καταλαβαίνεις αυτήν την ώρα την αναγκαιότητα ενός κοινού μετώπου αγώνα από νοσηλευτές-γιατρούς κόντρα σε αυτόν τον ανεκδιήγητο υπουργό και την αντιδραστική - νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησής του στην Υγεία.

Και το λέω αυτό γιατί η προηγούμενη ανάρτησή σου για το Mall μας βρίσκει πολλούς σύμφωνους, προσωπικά εγώ προσυπογράφω, και μάλλον σου το έστειλαν με mail από forward (κι εγώ το έλαβα πριν μέρες) , ή το είδες από κανα indymedia ή από κανένα άλλο εναλλακτικό site. Καλά έκανες και το ανήρτησες .
Οπότε φίλε-συνάδελφε , είναι λίγο προβληματική - αντιφατική η στάση σου συνολικά. Κι σίγουρα με την ανωνυμία των forum δε θα μπορείς να πας πολύ μακριά, καλό είναι να βρίζεις-συκοφαντείς-χυδαιολογείς τους συναδέλφους κι όποιον θέλεις αλλά με το όνομα σου , ή ανοιχτά και δημόσια το επόμενο διάστημα σε Γενικές Συνελεύσεις (είτε της ΠΑΣΟΝΟΠ,είτε της ΕΝΕ , ή της ΠΑΣΥΝΟ ,ή σε καμία ημερίδα-εκδήλωση-συνέδριο του κλάδου μας,ή του χώρου της Υγείας ευρύτερα κλπ.) και ανοιχτές διαδικασίες γενικότερα.

Και για όποιον συνάδελφο έχει απορίες, ευχαρίστως να τα λέμε από κοντά εφεξής, πέραν των διαφόρων forum όπου γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση για όλα , αλλά έτσι όπως γίνεται αφορά λίγους, "προσωποποιείται", και στα forum αυτά συμμετέχουνε λίγοι - σταθεροί συνάδελφοι

Σταύρος Θεολόγου ,ΤΕ Νοσηλευτής στην ΑΚΑ του ΓΝΑ Ευαγγελισμός , τηλ επικοινωνίας 6972006052

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ