Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Με ευχολόγια αγαπητοί μου φίλοι , το πρόβλημα της οικονομία της χώρας δεν λύνεται.
Για αρκετό καιρό, μας έκρυβαν την αλήθεια και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τα λάθη , που άνθρωποι που τόσα χρόνια εμπιστευόμασταν με την ψήφο μας διέπραξαν και μας έφτασαν σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση.
Ευθύνες έχουν όλοι, είναι εξοργιστικό, ο άνθρωπος που διέπραξε το έγκλημα του χρηματιστηρίου και δεν είναι άλλος από τον Γιάννο Παπαντωνίου, σήμερα να παρουσιάζεται ως αυθεντία στα οικονομικά και να προτείνει λύσεις. Να πληρώσει πρώτα για τα εγκλήματα που διέπραξε και έφερε χιλιάδες συμπολίτες μας στο χείλος του γκρεμού και αφού βρει ένα καλό κελί , από εκεί να δίνει συνεντεύξεις και ότι θέλει.
Μας έμπλεξαν στην ευρωπαϊκή περιπέτεια και τώρα, οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι κραδαίνουν μια θηλιά και μας προσκαλούν να την φορέσουμε για να σωθούμε.
Μας αποκαλούν ως έθνος ψεύτες , όταν οι μοναδικοί ψεύτες είναι οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούσαν εδώ και δέκα χρόνια.
Φτάνει όμως η ιστορία με την απόδοση ευθυνών, αυτή θα πρέπει να έρθει αλλά στην ώρα της. Αυτή την στιγμή έχουμε να ανεβούμε ένα Γολγοθά και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό.
Οι έλληνες κύριοι της εξουσίας , θα τον ανέβουν και θα τον πορευτούν αυτό τον δύσκολο δρόμο, αρκεί να βλέπουν αποτελέσματα και να έχουν πραγματική στήριξη. Και αυτό τον δρόμο θα πρέπει να τον ανεβούμε όλοι μαζί , μηδενός εξαιρουμένου και όλοι να υποστούν τις συνέπειες και να επωμιστούν από κοινού τα βάρη.
Θα πρέπει να υποχρεωθούν , δια νόμου όλες οι τράπεζες να στηρίξουν επι της ουσίας αυτή την προσπάθεια. Όποια δεν δεχθεί να θεωρηθεί έκνομη και να σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα στην χώρα .
Δια νόμου τραπεζικές ενισχύσεις τώρα σε όσους επιχειρηματίες , μπορούν και να αναταπεξέλθουν και έχουν σοβαρό επενδυτικό και αναπτυξιακό σχέδιο αλλά η έλλειψη ρευστότητας , όχι απλά τους κρατά ανενεργούς αλλά τους έχει γονατίσει και απειλεί με λουκέτο τις επιχειρήσεις τους και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας .
Ανάληψη από το κράτος των τόκων όσων δανείων υπάρχουν αυτή τη στιγμή, για 2 χρόνια.
Πάγωμα κατασχέσεων λόγω δανειακών οφειλών.
Κατάργηση καταναλωτικών δανειών.
Αυστηρά φορολογικά μέτρα για τους έχοντες .
Πάγωμα τραπεζικών οφειλών για 2 χρόνια για καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια.
Πάγωμα τιμολογίων ΔΕΚΟ για 2 χρόνια.
Πλαφόν στα ενοικιοστάσια με παράλληλη μείωση φορολογίας για όσους ιδιοκτήτες ενοικιάζουν ακίνητα.
Μείωση φορολογίας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα , ώστε τουλάχιστον να διασφαλιστούν τα αναγκαία ποσά που θα πρέπει να εισπράξει το κράτος.
Επιβολή ανώτατου πλαφόν τιμών για όλα τα προϊόντα, δια νόμου . Πιθανά πρόστιμα για κρατική παρέμβαση στην αγορά δεν θα πρέπει να μας απασχολούν αυτή την στιγμή.
Πάγωμα αγοράς πολεμικού εξοπλισμού για τα επόμενα 5 χρόνια.
Διορισμοί δημοσίου μόνον σε σχολεία και νοσοκομεία.
Δυνατότητα 2ης εργασίας χωρίς φορολόγηση για 5 χρόνια
Αξιολόγηση αναγκών κάθε υπηρεσίας του Δημοσίου και ανακατανομή προσωπικού ώστε και κενά να καλυφθούν και καινούριοι διορισμοί να αποφευχθούν για τα επόμενα 5 χρόνια.
Τα παραπάνω είναι μέτρα που αφορούν την καθημερινότητα του έλληνα και θα του δώσουν βαθιά ανάσα οικονομική αλλά και θα τονώσουν την αγορά σημαντικά.
Οικονομολόγος δεν είμαι και λειτουργώ με τη λογική του Έλληνα που βλέπει τον ίδιο και την χώρα του να φτάνουν σε αδιέξοδο.
Τυχαίνει να έχω ένα βήμα και από αυτό εκφράζω τις αγωνίες μας και προτείνω παράλληλα.
Εύχομαι να εισακουστώ………..
Καλή δύναμη σε όλους αδέρφια!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ