Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ;

Ενδεικτική της στάσης την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει, θεωρείται η άρνηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη να αναλάβει τον Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, που της πρότεινε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως εκτιμάται ότι είναι ένα σημαντικό πολιτικό λάθος της πρώην υπουργού, η οποία προ ολίγων μόνο ημερών δήλωνε στρατιώτης της παράταξης και τώρα αρνείται τη θέση που της προτάθηκε και η οποία κάθε άλλο παρά υποτιμητική είναι, θέλοντας ίσως να αμφισβητήσει την εκλογή του κ.Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξελέγη πριν από δύο εβδομάδες με καθαρή λαϊκή εντολή από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι την κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν την «παίρνει» κάποια διασπαστική κίνηση, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί εύκολα την ήττα της, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να κάνει δύσκολη τη ζωή του κ.Αντώνη Σαμαρά και αρνούμενη -ουσιαστικά- να βοηθήσει στο σημερινό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία

Το χειρότερο θα είναι αν την κόρη του κ.Κ. Μητσοτάκη ακολουθήσουν με δηλώσεις ή κινήσεις τους και κάποιοι βουλευτές, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί εσωτερικά μία κατάσταση που κάθε άλλο παρά θα βοηθάει στο αντιπολιτευτικό έργο.

΄Ηδη χθες, ο κ. Κώστας Τασούλας, σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, είπε ότι «Σε αυτό που στέκομαι σχετικά με την άρνηση της κ. Μπακογιάννη προς τον κ. Σαμαρά είναι ότι αυτό που είπε η ίδια πριν τις εκλογές αρχηγού, ότι ασχέτως του ποιος θα εκλεγεί, και ο ένας και ο άλλος είχαν δεσμευτεί ότι θα υπηρετήσουν την παράταξη ακόμη κι αν δεν εκλεγούν.

Δεν είναι η Ν.Δ. μια γενική συνέλευση, όπου ο καθένας έχει τις μετοχές του και αυτές τις μετοχές τις εμφανίζει ώστε να παίρνονται οι αποφάσεις με βάση το μετοχολόγιο του καθενός. Η Ν.Δ. έχει νέο πρόεδρο, ο οποίος είναι αποδεκτός από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στη Ν.Δ. υπάρχει χώρος μόνο για θεσμική αντιπολίτευση κι όχι για εσωκομματική».

«Λίγη σοβαρότητα...»

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κ.Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στη Ν.Δ., τόνισε: «Εδώ η πατρίδα χάνεται και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρώγονται μεταξύ τους... Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη δεν βλάπτουν.»

Βρούτσης: «Θα ανταποκριθώ...»

Στο αντίθετο άκρο από την κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, ευχαρίστησε τον κ.Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας «Ο πρόεδρός μας, κ. Αντώνης Σαμαράς μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρόκειται για έναν τομέα ευαίσθητο και νευραλγικό, μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται όχι μόνο το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης, αλλά και οι πολιτικές που σχετίζονται άμεσα με την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Από την πλευρά μου, μέσα από το νέο μου ρόλο, αλλά και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτόν, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ όσο πιο υπεύθυνα γίνεται στα νέα μου καθήκοντα, καθώς επίσης και να φανώ χρήσιμος και ωφέλιμος, τόσο για την παράταξη, όσο και για τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ