Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ΕΝΕ είναι τραγικά και εξευτελιστικά τόσο για τον κλάδο όσο και για το ίδιο το επαγγελματικό μας όργανο.
Σαφώς και είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πως το «πράσινο» κράτος αντιλαμβάνεται τον ρόλο και την θέση των Νοσηλευτών στο ΕΣΥ και στην ελληνική κοινωνία.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.....!!!!
Ποιος ευθύνεται αγαπητοί μου συνάδελφοι για το κατάντημα της ΕΝΕ;
Η σημερινή διοίκηση που σήμερα οδύρεται και κλαίει γοερά για την καταφανή προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπαλληλίσκων της (ΒΛΕΠΕ ΠΟΕΔΗΝ) να ελέγξουν την ΕΝΕ , δεν ήταν η ίδια διοίκηση που παρέδιδε την ΕΝΕ ανευ όρων στο ΥΥΚΑ και τον προστάτη της Δημήτρη Αβραμόπουλο;
Η σημερινή διοίκηση δεν ήταν εκείνη που περνούσε κομματικές χειροπέδες στην ΕΝΕ και έφτιαχνε μηχανισμούς ελέγχου της με συμφωνίες΄κάτω απο το τραπέζι;
Η σημερινή διοίκηση δεν γκρέμιζε τείχη για να υποδεχθεί τους κομματικούς της προαγωγούς στα συνέδρια της και τις εκδηλώσεις της;
Εκείνοι δεν ήσαν αυτοί που υπερθεμάτιζαν υπερ της τότε «γαλάζιας» κυβέρνησης και δεχόταν σχεδόν αδιαμαρτύρητα την συνεχή υπονόμευση του Νοσηλευτικού κλάδου;
Τώρα κύριε Δάγλα και κύριε Σκουτέλη είστε υπόλογοι για την ξεδιάντροπη κομματική αιχμαλωσία της ΕΝΕ αλλά τις συνέπειες δυστυχώς δεν θα τις υποστείτε μόνον εσείς αλλά και ολόκληρος ο νοσηλευτικός κλάδος.
Κλαίτε γοερώς αλλά κανείς απο τους πρωην φίλους σας δεν μπορεί να σας βοηθήσει, διότι οι πόρτες της εξουσίας είναι πλεον κλειστές για όλους εσάς που χαριεντιζόσταν με αυτό που σήμερα σας δείχνει την έξοδο... Το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο σας δείχνει την έξοδο γιατί πολύ απλά εσείς το αφήσατε να το κάνει.
Ως δούλοι του συστήματος εκδιώκεσθε πλέον ,διότι τα αφεντικά αλλάξανε και θέλουν άλλους δούλους...(βλέπε ΠΟΕΔΗΝ και το συρφετό της).
Όταν σας φωνάζαμε, σχεδόν ουρλιάζαμε για το ενδεχόμενο παρείσφρησης της ΠΟΕΔΗΝ στην ΕΝΕ εσείς κλείνατε τα αυτιά σας.
Όταν ενωθήκαμε οι Νοσηλευτές ΤΕ γύρω απο έναν σκοπό , να προασπίσουμε δικαιώματα μας, όχι σαν αντίπαλοι της ΕΝΕ αλλά αρχικά ως σύμμαχοι, και να ενισχύσουμε την θέση μας ( ΒΛΕΠΕ ΕΕΝΑΤ) κάνατε οτι ήταν δυνατόν να μας διαλύσετε γιατί διαβλέπατε κινδύνους ;;;;;;; Και γυρίσατε την πλάτη σε μεγαλύτερα προβλήματα ΠΟΕΔΗΝ κ.λ.π.
Λειαν προσφάτως και όταν διαπιστώσατε πως ο κινδυνος ήταν ante portas επιχειρήσατε να σώσετε , οχι τον κλάδο , αλλά το πολύτιμο κορμί σας με συμφωνία κάτω απο το τραπέζι με τον εχθρό.
Αλλά ζήσατε όχι απλά μια ψευδαίσθηση αλλα γίνατε θύματα των πράσινων αρπακτικών
Ευτυχώς κύριοι ακόμη υπάρχουμε και δηλώνουμε τα εξής :
Σαν Νοσηλευτές ΤΕ δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την άλωση της ΕΝΕ απο τους κρατικοδίαιτους «συνδικαλιστές» της ΠΟΕΔΗΝ και τους επίδοξους υπονομευτές της Νοσηλευτικής μας.
Καλούμε σε συσπείρωση όλους τους ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ και ξεκινούμε απο σήμερα αγώνα αντίστασης στο κομματικό κατεστημένο και στην λυσσαλαία επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του Νοσηλευτικού Κλάδου και των Νοσηλευτών.
Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει....
Κάνουμε έκκληση σε κάθε υγιή δύναμη να συστρατευθεί μαζί μας και να αποτρέψει την λαιλαπα της ΠΟΕΔΗΝ και του κρατικού κατεστημένου.
Κάνουμε έκκληση για κοινό μέτωπο ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της επιστήμης και του επαγγέλματος μας.
Καλούμε σε διάλογο όλους με σκοπό και στόχο να κρατήσουμε την ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ...!!!!!!
Καλούμε δε και την σημερινή διοίκηση της ΕΝΕ σε διάλογο προκειμένου να βρούμε κοινούς δρόμους και τρόπους αντίδρασης , αν υπάρχουν ακόμη....
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ και όταν λέμε όλοι μαζί....εννούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ