Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαπητοί μου φίλοι,

Πιθανώς ορισμένοι να εκπλαγούν απο την σημερινή μου τοποθέτηση αλλά το έχουμε δηλώσει άπειρες φορές μέσα απο αυτό εδώ το βήμα , οτι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επιβίωση της ΕΝΕ και όχι η πολιτική επιβίωση και ικανοποίηση της αρρωστημένης φιλοδοξίας ορισμένων να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.
Η ΕΝΕ δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει πεδίο κομματικών αντιπαράθεσεων και πολιτικών παιχνιδιών.
Η ΕΝΕ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία της , όποιος και αν είναι ο λόγος και η αιτία .
Ωμές πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις σαν αυτές που συνέβησαν προ λίγων ημερων με την ακύρωση των εκλογών της ΕΝΕ είναι οχι απλά αδικαιολόγητες αλλά και πραξικοματικές .
Και μόνο το γεγονός, οτι με απόφαση μιας υπουργού ακυρώνονται οι αποφάσεις του, νόμιμα , όπως και να το κάνουμε, εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου ενος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου , θίγεται αν μη τι άλλο κάθε έννοια δημοκρατίας και κράτους δικαίου .
Μπορεί με τους ασκούντες διοίκηση στην ΕΝΕ να έχουμε έρθει σε ακραία αντιπαράθεση και να βρισκόμαστε σε αντίθετα στρατόπεδα , δεν παύει όμως να αποδεχόμαστε την ανάγκη για διοικητική αυτονομία και ανεξαρτησία του οργάνου μας και αποφάσεις σαν και αυτή της Κας Ξενογιαννακοπούλου, καταλύουν κάθε έννοια ανεξαρτησίας και αυτονομίας και παράλληλα προοιωνίζουν και τα μελλούμενα στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.
Εμείς που επι 3 χρόνια είμασταν εκείνοι που ασκούσαμε δριμύα κριτική στο ΔΣ της ΕΝΕ , δεν νιώθουμε σήμερα δικαιωμένοι και κανείς δεν θα έπρεπε να αισθάνεται δικαιωμένος γιατί πολύ απλά η αποδοχή απο μέρους μας και μόνο αυτής της πρωτοφανούς για τα δημοκρατικά δεδομένα αποφάσεως δεν συμβάλλει σε τίποτε άλλο παρά στο «άνοιγμα» της Κερκόπορτας στο Νοσηλευτικό κίνημα .
Είναι δεδομένες οι τεράστιες ευθύνες των κυρίων που μέχρι σήμερα βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΝΕ για το κατάντημα της, αυτές όμως θα έπρεπε να καταλογιστούν με την μόνη διαδικασία που αρμόζει σε ένα αιρετά εκλεγμένο όργανο και αυτή δεν είναι άλλη απο τις εκλογές.
Οφείλαμε όλοι μας να προστατεύσουμε την αυτονομία μας , δεν το κάναμε όμως....
Δεν πρέπει να γίνουμε και οι υπόλοιποι κοινωνοί των τακτικών που ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι κύριοι της ΕΝΕ και να παραδώσουμε αμαχητί την «δική» μας ΕΝΕ στο κομματικό και πολιτικό κατεστημένο.
Αν θέλαμε αλλαγή στην διοίκηση της ΕΝΕ και την μετέπειτα απόδοση ευθυνών θα έπρεπε να το κάνουμε στα πλαίσια των διαδικασιών που προβλέπει το καταστατικό και όχι να συμβάλλουμε στην ωμή καταπάτηση του και ακύρωση του.
Δεν το αντιλαμβάνεσθε αγαπητοί συνάδελφοι οτι με με την αποδοχή τέτοιων ενεργειών και πρακτικών δεν πετυχαίνουμε τίποτε άλλο απο το να γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που μέχρι σήμερα κατακρίναμε;
Δεν το αντιλαμβάνεσθε αγαπητοί μου συνάδελφοι οτι με την αποδοχή τέτοιων πρακτικών βάζουμε φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας στην υπονόμευση της ΕΝΕ ;
Εμείς την ΕΝΕ την θέλαμε και την θέλουμε ανεξάρτητη, δημοκρατική, αυτόνομη και δυνατή.
Είχαμε προετοιμαστεί να δώσουμε μια μάχη σε δημοκρατικά πλαίσια και δημοκρατικούς κανόνες και νομίμως να εκπροσωπήσουμε τους συναδέλφους μας σε ένα δημοκρατικά, δεν θα κουραστούμε να το λέμε, εκλεγμένο ΔΣ.
Σε υπόγειες διαδρομές και υπονομευτικές διαδικασίες δεν θα συμμετάσχουμε.
Καταδικάζουμε ανοιχτά, την κραυγαλέα και ωμή παρέμβαση της Κας Ξενογιαννακοπούλου, της Κυβέρνησης και των Κομματικών της υπαλλήλων και καλούμε όλο τον Νοσηλευτικό κόσμο σε συσπείρωση και επαγρύπνηση.
Θεωρούμε χρέος μας την αντίδραση μας σε αποφάσεις που βιάζουν στην κυριολεξία την δημοκρατία και υποτιμούν την νοημοσύνη μας, θίγοντας βάναυσα την επιστημονική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και υπόσταση.
Σας ενημερώνουμε δε πως αυτή την στιγμή που συζητάμε , το υπουργείο στρέφεται στην λύση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.
Τισημαίνει αυτό;
Θα διορίσει στην διοίκηση της ΕΝΕ, πρόσωπα που «υποτίθεται» θα προτείνουν διάφοροι φορείς για 8 μήνες μέχρι και την προκήρυξη νέων εκλογών.
Σας το λέμε λοιπόν ξεκάθαρα πως τα πρόσωπα αυτά θα είναι καθαρά κομματικά στελέχη της κυβέρνησης οι οποίοι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουν να στήσουν το δικό τους μηχανισμό ώστε να κερδίσουν αυτοί τις εκλογές της ΕΝΕ.
Οτι κάνανε οι προηγούμενοι θα κάνουν και οι επόμενοι..........
Αυτό θέλουμε να είναι το μέλλον μας συνάδελφοι;
Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν θα μπούμε , και προειδοποιούμε πως απο σήμερα αντιπαλός μας θα είναι ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να καταστήσει την ΕΝΕ κομματικό «ΦΡΟΥΡΙΟ» είτε Πράσινο είτε Γαλάζιο.
Εμείς την απάντηση δεν θα την δώσουμε με πρόσωπα αλλά με εκλογική μάχη και δημοκρατικό αγώνα , χωρίς συννενοήσεις κάτω απο το τραπέζι αλλά με θέσεις και επιχειρήματα.
Θέλουμε μια ΕΝΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !!!!!!!!!
Όποιος το ίδιο επιθυμεί καλοδεχούμενος ........!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ