Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Οι Σκοπιανοί ''έγραψαν'' δική τους Ιστορία...18 Ιουνίου 2009, 16:00Παναγιώτης Σαββίδης
Ως απευθείας απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έρθει στην Κέρκυρα (27,28/6) ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, για τις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, το οποίο διοργανώνει η ελληνική προεδρία.
Το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ παρουσίασε επίσημα την αναθεωρημένη έκδοση της… «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας είναι απόγονοι των αρχαίων «Μακεντόνσκι» της κλασσικής εποχής, οι οποίοι ελάχιστα επηρεάστηκαν από τα τα σλαβικά φύλα που έφτασαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα.
Η νέα έκδοση του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας της χώρας, που χρηματοδοτήθηκε από την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, αναθεωρεί την «σλαβοκεντρική» θεωρία που υποστήριζαν οι γείτονες μέχρι σήμερα, για απορρόφηση του αρχαίου πληθυσμού της περιοχής από την σλαβική πλειοψηφία.
Η διαμάχη μεταξύ των οπαδών της θεωρίας των «Αντίτσκι Μακεντόνσκι» και των «Σλάβιανσκι Μακεντόνσκι», φαίνεται να έχει νικητή την εθνικιστική πολιτική του VMRO, που μετά και την πρόσφατη εκλογή του νέου προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, έχει βάλει στόχο την πλήρη αποσλαβοποίηση της ταυτότητας των κατοίκων της χώρας.
Στο νέο ιστορικό δόγμα της ΠΓΔΜ κατέληξαν ο ακαδημαϊκός Τόμε Μποσέβσκι και ο φιλόλογος Αριστοτέλ Τεντόφ. «Τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι σλαβικές εισβολές ήταν βαθμιαίες και κατά κύματα και σχετικά μικρές, έτσι υπήρξε αρκετός χρόνος για την αλληλεπίδραση και την αφομοίωση» υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας την αντικατάσταση του όρου «Ελληνιστική περίοδος» με «Αλεξανδρινή περίοδος» ή «Μακεδονική περίοδος».
Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση στο νέο ιστορικό δόγμα της ΠΓΔΜ, που πλέον και επίσημα οικειοποιείται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Την ίδια ώρα, «προσωπική πολιτική» στο θέμα των Σκοπίων φαίνεται πως ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, εκμεταλλευόμενη τη σύνοδο κορυφής των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.
Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε οδηγία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπλοΐας να επιτραπεί «κατ' εξαίρεση» η προσγείωση του αεροσκάφους του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.Το αεροπλάνο θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο με διακριτικά «ΜΚ», παραβιάζοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων, αν και σε προηγούμενες επισκέψεις αξιωματούχων της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα ουδέποτε έχει επιτραπεί η είσοδος «μακεδονικού» αεροσκάφους. Για την ιστορία, το αεροπλάνο με τον κ. Μιλόσοσκι θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Alexander the Great» των Σκοπίων.

Η δημοσίευση είναι απο το www.zougla.gr

Και εγω, ο αδαής, απλός έλληνας, φορολογούμενος πολίτης, λέω διαπράττει η υπουργός εξωτερικών προδοσία και μάλιστα εσχάτη ναι ή όχι ;
Πρέπει να ανεχόμαστε αυτού του είδους τις πολιτικές συμπεριφορές;
Κάποτε εκτελέσαμε έξι πολιτικούς για «δήθεν» προδοσία επι Μικρασιατικού Πολέμου και για δήθεν άστοχες πολιτικές , σήμερα που ευθέως καταπατώνται μέσω πολιτικής απόφασης της Υπουργού Εξωτερικών τα εθνικά μας δίκαια, για πείτε μου πια θα έπρεπε να είναι η στάση της επίσημης ελληνικής πολιτείας ;
Σε καμία περίπτωση δεν μιλώ για εκτέλεση, για να μην τρελαθούμε κιόλας , η ανθρώπινη ζωή είναι αξία που κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει, να είμαι ξεκάθαρος , είμαι υπέρ της «πολιτικής της εκτελέσεως» που δεν είναι άλλη απο την παραιτησή της και την πολιτική της αποδοκιμασία στις εκλογές.
Η Πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη απο «μικρούς» πολιτικούς , που με τις πολιτικές τους συμπεριφορές αγγίζουν την πρακτική των δοσίλογων.
Ας ξυπνήσουμε όλοι μας επιτέλους και ας δώσουμε σε αυτούς που εκθέτουν και μειώνουν την πατρίδα μας καθημερινά την απάντηση που τους αρμόζει ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ