Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Έκλεισε μια ιστορική εφημερίδα όπως αυτή του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» που ουσιαστικά εδω και δεκαετίες υπήρξε το «αντίβαρο» στην μάχη των πολιτικών ισορρόπιων στη αρένα των ΜΜΕ.
Το γεγονός αυτό απο μόνο του δεν λέει τίποτε, πέραν του γεγονότος ότι έχει κλέισει μια επιχείρηση και έχουν μείνει άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι.
Κάνοντας όμως μια πιο ενδελεχή προσέγγιση του όλου θέματος , θα δούμε οτι το κλείσιμο της εφημερίδας έχει πολιτικές καθαρά προεκτάσεις.
Είναι γνωστο οτι η εφημερίδα ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο όπως γνωστά είναι και τα φιλικά συναισθήματα της οικογένειας Αγγελόπουλου για την Ν.Δ..
Η ανάληψη της εφημερίδας απο τον γνωστό επιχειρηματία και την Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν ένα πολυ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα της Ν.Δ.
Όμως, η προσπάθεια δεν ευόδωσε και δεν ευόδωσε γιατί πολύ απλά οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να είναι και πολιτικοί και μια εφημερίδα παράγει πολιτική.
Η προσπάθεια της Γιάννας Αγγελοπούλου να κρατήσει αποστάσεις απο έναν κομματικό χώρο και να διαμορφώσει μια ανεξάρτητη εφημερίδα έπεσε στο κενό.
Δυστυχώς η δημοσιογραφία και ιδιαιτέρως η έντυπη δεν μπορεί στην Ελλάδα και δεν είναι κομματικά ανεξάρτητη.
Μια εφημερίδα ανάμεσα στα άλλα για να επιβιώσει χρειάζεται πολιτικό στίγμα, αυτοί είναι οι κανόνες και η Αγγελοπούλου δεν τους ακολούθησε και έχασε.
Απομάκρυνε την εφημερίδα απο τον φυσικό πολιτικό της χώρο , δεν στήριξε την Ν.Δ. στις δύσκολες ώρες και το πλήρωσε με αποτυχία.
Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπερ της κατάστασης που επικρατεί στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δηλαδή της κομματικής εξάρτησης, όμως αυτή είναι η επικρατούσα τάση στην χώρα και όχι μόνο εδώ και δεκαετίες.
Απλά αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους έκλεισε η ιστορική εφημερίδα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Τώρα τα κροκοδείλια δάκρυα των άλλων εφημερίδων θα τα αφήσουμε ασχολίαστα.
Το μόνο που έχω να πω είναι πως βλέπω Δ.Ρίζο και Γ. Κύρτσο και ίσως και Τράγκα στον ΝΕΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.
Ίδομεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ