Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ανήκω ιδεολογικά στην αριστερά και αυτό πιστεύω, οτι το έχετε καταλάβει, όλοι όσοι τυχαίνει να παρακολουθείτε αυτο τον ιστολόγιο.
Δεν παύει όμως, να είμαι υπέρμαχος του ιδεολογικού πλουραλισμού και το κυριότερο να ελπίζω και να πιστεύω, πως η όποια θετική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα του χώρου θα προέλθει απο νέους ανθρώπους .
Πιστεύω στους νέους ανθρώπους απο όποιο κομματικό μετερίζι και αν προέρχονται όποια ιδεολογία και αν κουβαλούν στην πλάτη και στο όνομα τους .
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Αλέξης Τσίπρας που η δυναμική του και η επιροή του στην ελληνική κοινωνία ανάγκασε το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο να συνασπισθεί, να ξεχάσει, τις όποιες πολιτικές και οικονομικές διαφορές τους χώριζαν και να επιτεθεί λυσαλαία και με μένος εναντίον του νεαρού και φέρελπη προέδρου του ΣΥΝ.
Τα ΜΜΕ και οι φατρίες των δημοσιογράφων και των επιχειρηματικών μπλοκ των κατασπάραξαν και αλλοίωσαν την πολιτική του εικόνα.
Μ' αρέσει λοιπόν, που ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει πίσω , τουναντίον, διεκδικεί μια θέση στα πολιτικά πράγματα της χώρας με τρόπο, άκρως, πολιτικό, ευπρεπή και δυναμικό ταυτόχρονα.
Πιστεύω να επιβιώσει και θα επιβιώσει σε πείσμα των καιρών, των μεγάλων και των ισχυρών.
Παρακολουθώ λοιπόν τις εξελίξεις και τα γεγονότα ....... εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε προς το παρόν διαβάστε το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τον Αλέξη Τσίπρα και σχολιάστε το.


«Συγγνώμη» από Τσίπρα για την εικόνα ΣΥΡΙΖΑ

Του Σπυρου Kαραλη

Τον ηγετικό ρόλο που διεκδικεί να διαδραματίσει στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατύπωσε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας ζητώντας συγγνώμη «εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» από τον κόσμο της Αριστεράς για την, όπως είπε, αδικαιολόγητα καταστροφική διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος. Επανέλαβε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διευκρινίσεις που δόθηκαν υπονοώντας, κυρίως, τη δήλωση Αλαβάνου «ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ». Εν τω μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στον ΣΥΝ και στις συνιστώσες προκειμένου να εξευρεθεί κοινή βάση λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεκτή απ’ όλες τις πλευρές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, στο οποίο καλούνται να δώσουν λύσεις οι εκπρόσωποι των συνιστωσών και η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένες όμως, τις εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Χθες, συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο θέμα την προετοιμασία των νομαρχιακών και άλλων επιτροπών, ενόψει του Πανελλαδικού Σώματος που συγκαλείται στις 11 - 12 Ιουλίου. Στη σύσκεψη του Ιουλίου θα κατατεθούν και οι πρώτες συγκεκριμένες προτάσεις από τις 12 συνιστώσες σχετικά με τη νέα δομή συγκρότησης και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της ισχυρότερης πολιτικής εκπροσώπησης, χωρίς να εκφράζεται πρόθεση σύστασης νέου κόμματος. Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίστεί η χαοτική εικόνα που εκπέμπει προς την κοινωνία ο πολυτασικός ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να προτείνει λύσεις που θα κινούνται στον άξονα της πολιτικής συγκρότησης και εκλογής οργάνων με βάση, όμως, την πραγματική δύναμη των συνιστωσών και την αξιοποίηση του τμήματος των ανένταχτων. Ενδεικτική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του κ. Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή περιοδεία στο Ηράκλειο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών που τον απαρτίζουν», είπε.
Κατηγορηματικά αντίθετος στα ενδεχόμενα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και διάσπασης του ΣΥΝ, δηλώνει ο κ. Δημ. Παπαδημούλης Αθήνα (9.84). «Εμείς έχουμε κόμμα και είναι ο Συνασπισμός. Ο ΣΥΝ είναι το σπίτι μου. Είμαι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης εξ αδιαιρέτου και θέλω να κάνω το σπίτι μου καλύτερο. Δεν ψάχνω για άλλο κόμμα», είπε. Υποστήριξε, επίσης, ότι η αντιπαράθεση των κ. Αλαβάνου και Τσίπρα αποπροσανατόλισε από την αποτίμηση των λαθών που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ