Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 17/7/2009

Εκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, 17 Ιουλίου, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στην Αθήνα, «απαντώντας» έτσι στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ η συζήτηση του οποίου άρχισε προχθές, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, το ν/σ προβλέπει ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση ή μετονομασία εργαστηρίων ΤΕΙ, με τον ίδιο τρόπο που ισχύει στα Πανεπιστήμια. Παράλληλα, εξισώνει το χρόνο σπουδών στα ΤΕΙ με το χρόνο σπουδών στα Πανεπιστήμια, ενισχύει την αυτοδυναμία των ΤΕΙ ως προς τους διορισμούς και τις εξελίξεις των μελών Ε.Π., καθώς επίσης προβλέπεται η συνεργασία τμημάτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών.

Υπέρ της κατάργησης τμημάτων των ΤΕΙ τάχθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης. Οπως είπε, μέσω της αξιολόγησης θα φανεί ποιο τμήμα αξίζει πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης πρότεινε ενσωμάτωση τμημάτων των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, εφόσον αξιολογηθούν και έχουν ομοειδή αντικείμενα σπουδών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ