Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΑ

Πανικός επικράτησε χθες στο μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» καθώς οκτώ συνολικά νοσηλευτές και νοσηλεύτριες εμφάνισαν συμπτώματα έντονης αλλεργικής αντίδρασης.
Την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί θάνατος νοσηλεύτριας από αλλεργικό σοκ και μετά τα χθεσινά περιστατικά οι διευθυντές των κλινικών προσανατολίζονται στο να ζητήσουν ακόμα και προσωρινό κλείσιμο του νοσοκομείου.
Στο νοσοκομείο έγιναν χθες αλλεπάλληλες συσκέψεις, ενώ από την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έστειλαν στο νοσοκομείο ειδικούς επιθεωρητές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου της νοσηλεύτριας.
Οι δύο νοσηλεύτριες χθες το πρωί εμφάνισαν συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης με έντονη δύσπνοια και λαρυγγόσπασμο. Αλλες δύο εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα το απόγευμα και όλες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Συμπτώματα αλλεργίας παρουσίασαν αργότερα άλλη μία νοσηλεύτρια και ένας παρασκευαστής, αλλά ζήτησαν να μη μεταφερθούν στο «Σωτηρία» και να παραμείνουν στο μαιευτήριο.

Απο www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ