Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΠΑΣΟΚ

Μέρα με την μέρα αποδεικνύεται το διεφθαρμένο σύστημα που εγκατέστησε ο δικομματισμός στην χώρα .
Στην εποχή της «φαινομενικής» δημοκρατίας η πλειοψηφεία των στελεχών των δύο μεγάλων πλούτισαν στις πλάτες των ελλήνων πολιτών και οδήγησαν την χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και τον άμετρο δανεισμό.
Όταν μια οικονομία στηρίζει την ανάπτυξη της σε εξωτερικά και δανεικά επι της ουσίας κεφάλαια , αντιλαμβανόμαστε όλοι , πως η υποτιθένη αυτή ανάπτυξη που θα προέλθει απο μη ελληνικά κεφάλαια , δεν αποτελεί παρα μόνον μιαν επίφαση και ένα ισχυρό άλλοθι για τον χορό των εκατομμυρίων που θα καταστήσουν πλουσιότερους τους λίγους και εκλεκτούς «υμετέρους».
Τα λιγοστά ψυχία που θα απομείνουν , απο τις μίζες και την διασπάθιση του κρατικού χρήματος , θα χρησιμεύσουν ως «απόδειξη» στους έλληνες πολίτες , οτι παρά τα άσχημα οικονομικά μας ενισχύουμε την ανάπτυξη της χώρας και κατ' επέκτασιν τη μεσαία τάξη.
Πάμε τώρα στην επικαιρότητα και στο «καθαρό και διάφανο» ΠΑΣΟΚ που η πλειονότητα των ΜΜΕ ξεκάθαρα προωθεί και επιλέγει για την διακυβέρνηση της χώρας.
Για να δούμε ποιό είναι το παρελθόν και το πρόσωπο της παράταξης που στρίζουν οι κύριοι Μπόμπολας, Λαμπράκης, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού , Αλαφούζος, Αναστασιάδης και λοιποί.

Απολογούμενος την Τετάρτη, στον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό (ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της «Siemens»), ο Θ. Τσουκάτος, πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι συναντήθηκε με το μεγαλοστέλεχος της πολυεθνικής Μ. Χριστοφοράκο τον Οκτώβρη 1998 στο κομματικό του γραφείο. Ο Χριστοφοράκος τον ενημέρωσε πως η «Siemens» ήθελε να συμβάλει στην ενίσχυση του κόμματος, ενόψει της οικονομικής εξόρμησης για το συνέδριο και τις ευρωεκλογές του 1999. Δέχτηκε την πρόταση «υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων» όπως είπε. Πρόσθεσε ότι «κανένας προεκλογικός αγώνας δε κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στα οικονομικά βιβλία του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται το ποσό που χορηγήθηκε (ένα εκατομμύριο μάρκα), καθώς «είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου». Ο δε συνήγορος του Τσουκάτου, Δ. Γκούσκος, είπε πως «αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος».
Σημειωτέον ότι τη λήψη χρηματικών ποσών το 1999 από τον Τσουκάτο επιβεβαίωσαν και οι πρώην ταμίες του ΠΑΣΟΚ Σπ. Αυγερινός και Δ. Παπαχρήστου, με δηλώσεις τους μετά την κατάθεσή τους στον ανακριτή. Οτι ο Τσουκάτος την επίμαχη περίοδο «έδινε χρήματα στα ταμεία του κόμματος προερχόμενα από εισφορές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στα ταμεία του κόμματος και υπό ποία μορφή».

Για τα παραπάνω στο ΠΑΣΟΚ «ποιούν τη νήσσαν». «Οτι δεν έχει προκύψει τίποτα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, που να έχει να κάνει με όσα έχει πει ο κ. Τσουκάτος» ισχυρίστηκε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος «εσωτερικό ελέγχο» στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και παρακάμπτοντας παρατήρηση της πλευράς Τσουκάτου ότι καμία «χορηγία» άνω των 10.000.000 δραχμών δεν εγγράφονταν στα επίσημα βιβλία του κόμματος, λόγω περιορισμών που έθετε ο σχετικός νόμος.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με την υπόθεση Τσουκάτου και τα χρήματα της πολυεθνικής προς το ΠΑΣΟΚ, είναι τόσο έντονο που ο Γ. Παπανδρέου επιστράτευσε και πάλι τον Πάγκαλο, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει λάδι το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «(...) εάν του είπαν (σ.σ: του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο»! Παράλληλα, για να ξεφύγουν από το σκόπελο Τσουκάτου - και την ομολογία του - ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου γενίκευσε το θέμα λέγοντας ότι οι Γερμανοί «έχουν μιλήσει για πολιτικό χρήμα στα δύο μεγάλα κόμματα, και με αυτή την έννοια κακώς βάλλεται μόνο το ΠΑΣΟΚ».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ ένιωσαν την ανάγκη, πρώτον, να επαναφέρουν στη δημοσιότητα την παλαιότερη υπόθεση MAYO και τη μεταφορά χρημάτων μέσω της υπεράκτιας αυτής λιβεριανής εταιρείας στο κομματικό ταμείο της ΝΔ. Επίσης, να δημοσιοποιήσουν απόσπασμα από το Βιβλίο Εσόδων του ΠΑΣΟΚ της επίμαχης περιόδου, όπου φυσικά δε φαίνεται η εισροή του ποσού που μαρτυρά ο Τσουκάτος.

Βέβαια, ο δικηγόρος του Τσουκάτου, Δ. Γκούσκος, σχολίασε σχετικά (ραδιοσταθμός «Alpha 2/7/2009)»: «Τι στοιχεία έβγαλε (σ.σ: το ΠΑΣΟΚ) για να πείσει ότι έκανε έρευνα; Ενα χαρτί που (...) οι ίδιες οι εγγραφές του ομολογούν την αλήθεια του ισχυρισμού Τσουκάτου, διότι οι εγγραφές του είναι εικονικές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο που εξελίσσεται το μάξιμουμ της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές (σ.σ: ευρωεκλογές 1999) και της οικονομικής εκστρατείας για την συλλογή χρημάτων (...) δεν υπάρχει ούτε μια εγγραφή. Το 6μηνο αυτό δεν έχει εγγραφεί ούτε ένα ευρώ, μια δραχμή τότε. Οταν πρέπει να κάνουν τον ισολογισμό του έτους, τις εορτές των Χριστουγέννων πετάνε ξεκάρφωτα, όταν (...) δεν λειτουργεί καν η οικονομική επιτροπή εκλογικής ενίσχυσης, εγγράφουν 400 εκατ. Αυτά ενεγράφησαν διότι έπρεπε να γίνουν εικονικές εγγραφές και να κλείσει ο ισολογισμός του έτους. Από το χαρτί αυτό αποδεικνύεται πλήρως ο ισχυρισμός του Τσουκάτου ότι οι εγγραφές ήταν εικονικές και γίνονταν μόνο και μόνο για τον έλεγχο της Βουλής και να συμφωνήσουν οι αριθμοί με τα προβλεπόμενα από τον νόμο».

Στο μεταξύ, όπως λένε όλες οι πληροφορίες, στη Γερμανία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άγριο παζάρι με ζητούμενο την έκδοση ή μη του πρώην στελέχους της «ΖΗΜΕΝΣ», ο οποίος διαπραγματεύεται και με τη γερμανική και με την ελληνική πλευρά τους όρους και τις προϋποθέσεις της διεξαγωγής μιας δίκης που θα είναι όσο το δυνατόν προς το συμφέρον του. Η υπερασπιστική γραμμή πάντως που ακολουθεί, μένει σταθερή στην κατεύθυνση ότι η πολυεθνική χρηματοδοτούσε τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, πέρα από αυτή τη γενική τοποθέτηση, οι δικηγόροι του, εμμέσως πλην σαφώς, προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ...ενδιαφερόμενος, λέγοντας ότι ο πελάτης του «δεν έχει λόγους να αρχίσει να δημοσιοποιεί ονόματα».

Εχει και τη σημασία του το γεγονός ότι την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι «εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε. Ελέγξαμε τα βιβλία μας, αυτά που είχαμε, αυτά τα συγκεκριμένα βιβλία τα οποία είχε ελέγξει και η Βουλή, ρωτήσαμε τους αρμόδιους, δεν μας έχει προκύψει κάτι, που να έχει να κάνει μ' αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος». Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «διπλά βιβλία δεν έχουμε και δε γνωρίζουμε να υπήρχαν ποτέ διπλά βιβλία. Οποιος πιστεύει ότι υπήρχαν διπλά βιβλία, ας έρθει και ας το αποδείξει». Πρόσθεσε ότι «κάθε πολιτικό κόμμα, στην πορεία του, επιχειρεί να βελτιώνεται».

Την ίδια μέρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Χυτήρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», αποστασιοποιήθηκε από την εποχή Σημίτη: «Εγώ ήμουν υπεύθυνος για τα οικονομικά την περίοδο του Γ. Παπανδρέου (το 2004 και μετά) και ήμουν πολιτικός υπεύθυνος, δεν παρέλαβα δηλαδή από κανέναν...». Οτι «διπλά βιβλία στο ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν υπάρχουν». Οτι δεν έχει εικόνα για ό,τι γινόταν πριν. Αλλωστε και κατά Χυτήρη, «αυτό που έχει σημασία είναι να πηγαίνουμε μπροστά βελτιούμενοι». Στη συγκάλυψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ