Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ


ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΝΕΚΟΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΝΕΚΟΙ) ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΆΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ .

ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ........

ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΙΧΟ ΕΥΤΥΧΩΣ...............!!!!!!!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΦΡΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΟΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ» ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΑΝ......


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ



ΑΠΟ ΤΟΝ FLASH. GR ............... 31/10/08




«Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια ζητούν με προτάσεις τους οι πρόεδροι τους»

Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και τον κοινό στρατηγικό σχεδιασμό πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προτείνουν με ομόφωνη απόφασή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, στο πλαίσιο της συνόδου τους που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλο Καρακολτσίδη, η κοινή στρατηγική πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στοχεύει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην θωράκιση του δημόσιου πανεπιστημίου, ιδιαίτερα απέναντι στη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.Στη λογική του κοινού στρατηγικού σχεδιασμού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η σύμπτυξη διάσπαρτων παραρτημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας σε ένα πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- τμήματα των οποίων λειτουργούν σε Κοζάνη και Φλώρινα- αλλά και το παράρτημα τμήματος Παιδαγωγικής του ΑΠΘ στην Φλώρινα, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ενιαίο πανεπιστήμιο. Η σύμπτυξη θα ήταν δυνατή και μεταξύ τμημάτων του ίδιου αντικειμένου σπουδών ανάμεσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πολλά ΤΕΙ της χώρας είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά είναι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση των κολεγίων, τη στιγμή που μια σειρά προβλημάτων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων παραμένουν άλυτα.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν από τον υφυπουργό Παιδείας, Σπ. Ταλιαδούρο, ο οποίος παρέστη στη σύνοδο στη Λάρισα, τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, τόνισαν την αντίθεσή τους στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων και ζήτησαν να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα για περισσότερες από 40 ειδικότητες που παραμένουν σε εκκρεμότητα.



ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ..........31/10/08


Προς το κλείσιμο των ΤΕΙ προσανατολίζονται οι διοικήσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό πολλών Ιδρυμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων κολεγίων.
Το θέμα της αναγνώρισης συζητήθηκε χθες και κατά τη διάρκεια της Συνόδου των προέδρων όλων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που έγινε στη Λάρισα, καθώς τα ΤΕΙ θεωρούν ότι θίγονται περισσότερο από τα πανεπιστήμια, αφού για πάρα πολλές ειδικότητες δεν έχουν ακόμη καθορισθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Από την επόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται πολλά ΤΕΙ να βάλουν λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αποφάσεις θα παρθούν από κάθε Ιδρυμα ξεχωριστά, διότι δεν υπάρχει ενιαία «γραμμή». Κατά πάσα πιθανότητα ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και τα πανεπιστήμια μετά τη Σύνοδο των πρυτάνεων, η οποία ξεκινά σήμερα στους Δελφούς.
Οπως τόνισαν χθες οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων μετά τη λήξη της Συνόδου τους το κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό που αφορά τα κολέγια, και όπως υπογράμμισε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκορας «εμείς θεωρούμε ότι η μόνη λύση για να αντεπεξέλθουμε στην κατάσταση αυτή είναι η πολιτεία να μετονομάσει τα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε ΑΕΙ».
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την άναρχη λειτουργία νέων τμημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να καλύψει τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων και να ακολουθήσει ενιαία χρηματοδότηση για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο μεταξύ, κλειστό ήταν χθες το ΤΕΙ Πειραιά, ενώ τελούσε υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθήνας από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΑΕΙ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή του επιδόματος των εξετάσεων.
ΕνσωμάτωσηΥπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων τάχτηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Η ανεξάρτητη αρχή αναφερόμενη στο ζήτημα υπογραμμίζει ότι η καταδίκη της Ελλάδας για παράβαση των διατάξεων της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ πρέπει να θεωρείται ως προάγγελος και άλλων που θα ακολουθήσουν, στην περίπτωση που η ελληνική έννομη τάξη δεν εναρμονισθεί σωστά προς τις διατάξεις της νέας οδηγίας 2005/36/ΕΚ.
Το προαναφερόμενο ζήτημα έχει ήδη απασχολήσει την Αρχή, η οποία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε, έχει ενημερωθεί ότι σχέδιο ΠΔ για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2005/36/ΕΚ εκκρεμεί προς έγκριση ήδη από τον Ιούλιο του έτους 2007.
Ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει επίσης ότι ελπίζει «συντόμως οι διατάξεις της οδηγίας 2005/36/ΕΚ θα ενσωματωθούν ορθά στην ελληνική έννομη τάξη, άλλως είναι βέβαιον ότι θα ακολουθήσει και άλλη καταδίκη της χώρας μας».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ..............31/10/08



ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΕΙ
«Καίνε» πτυχία, κολέγια
ΛΑΡΙΣΑ
Του ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
Τα κολέγια και η αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας, που συνήλθε στη Λάρισα, παρουσία του υφυπ. Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου. Υπουργείο Παιδείας και ΤΕΙ, όμως, κινούνται σε εντελώς αντίθετη τροχιά, τόσο σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την αναγνώριση των πτυχίων όσο και τους τρόπους αντίδρασης.
Ενώ, λοιπόν, ο κ. Ταλιαδούρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διαβεβαίωνε ότι «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τα ΤΕΙ», υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του υπουργείου για συνεχή αναβάθμισή τους, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΤΕΙ παρέτειναν μέχρι το απόγευμα τις εργασίες της συνόδου, με ορισμένους εξ αυτών να ζητούν την έκδοση μιας «σκληρής» διακήρυξης απέναντι στο ΥΠΕΠΘ. Κατέληξαν στο διαχρονικό πλην επιτακτικό, πλέον, αίτημα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και πάντως πριν από την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στα ΑΕΙ 2009-10.Μέσα στο κλίμα της πλήρους διάστασης απόψεων, η Σύνοδος δεν δέχτηκε να συζητήσει σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο κ. Ταλιαδούρος, με το οποίο, μεταξύ άλλων, ιδρύονται ερευνητικά εργαστήρια στα ΤΕΙ. Ο υφυπουργός, από την άλλη, επέμενε να επισημαίνει πως «η απόφαση αφορά όχι πτυχιούχους αλλά εκείνους που μετά το πτυχίο τους έχουν κατοχυρώσει στη χώρα προέλευσης τα επαγγελματικά τους δικαιώματα», τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα τη δυνατότητα λήψης αντισταθμιστικών μέτρων (πρακτική άσκηση ενός ή περισσότερων ετών, εξετάσεις κ.ά.).Η Σύνοδος ζήτησε, επίσης, τη σύσταση επιτροπής για τη σύνταξη Χωροταξικής Μελέτης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στόχος, όπως τονίστηκε, «να σταματήσει επιτέλους (γιατί συνεχίζεται) η άναρχη και χωρίς προγραμματισμό δημιουργία ανά τη χώρα νέων τμημάτων και ιδρυμάτων».Από την άλλη, χθες, ο Συνήγορος του Πολίτη προειδοποιούσε ότι «η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας πρέπει να θεωρείται προάγγελος και άλλων», αν δεν ενσωματωθεί σωστά η νέα οδηγία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/10/2008


ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ Τ.Ε.Ι. , ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ «ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ...............ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ...............ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ !!!!!!!!!
ΛΕΒΕΝΤΕΣ....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ