Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ.........

Υπάρχει ελπίδα τελικά ...........
Οι νοσηλευτές εδώ και καιρό , έχουν αρχίσει να υποψιάζονται , τις προθέσεις και τον ρόλο των «όψιμων» και καθαρά «κομματικών» συνδικαλιστών (και ας ισχυρίζονται το αντίθετο) .
Οι νοσηλευτές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στην πλάτη τους .
Ελπίζω λοιπόν κάποιοι να έχουν πάρει το μάθημα τους και να σταματήσουν τις κορώνες περί αδέσμευτου και ακομμάτιστου συνδικαλισμού .
Εκεί στο Αττικό παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας , διεκδίκησης και αξιοπρέπειας και θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας στο να δικαιωθούν οι συνάδελφοι μας εκεί .
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως η δικαίωση τους θα είναι και δική μας δικαίωση , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η αδιαφορία και η παθητικότητα μας ως νοσηλευτές μας έφερε στο τραγικό σημείο, που βρισκόμαστε όλοι μας .
Οφείλει ο καθένας απο εμας , σε όποια θέση και αν βρίσκεται και απ' όποιο μετερίζι προέρχεται να θέσουμε τέρμα στην εσωστρέφεια και στην διχόνοια που ταλανίζει τον νοσηλευτικό κλάδο εδώ και καιρό .
Τους χρειαζόμαστε όλους και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιβάλλεται η ενότητα .
Όσο και αν κάποιοι «προπαγανδίζουν» συγκυριακά για να κερδίσουν την άσκοπη και άτοπη «μάχη» της τελικής επικράτησης στο χώρο της νοσηλευτικής, ας κοιτάξουν γύρω τους και θα δουν συνάδελφους τους, να σπαράζονται καθημερινά απο την εγκληματική και ίσως σκόπιμη αδιαφορία του κράτους και των θεσμών.
Ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους καλά και ας ακούσουν τα κελεύσματα των συναδέλφων τους και αγώνα και ενότητα και ας αφήσουν επιτέλους τις συνδικαλιστικές αθλιότητες.
Ή ας δηλώσουν ευνοούμενοι, υποστηρικτές και μοναδικοί συνομιλητές του ΥΥΚΑ να ξέρουμε και εμείς , με ποιούς έχουμε να κάνουμε τελικά .

Δείτε την επιστολή μιας αγανακτισμένης νοσηλεύτριας προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ


«Συνάδελφοι της ΠΑΣΥΝΟ ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που
δείξατε έστω και με καθυστέρηση 7 εβδομάδων μιάς και τόσος είναι
ο καιρός που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις.
Θα σας παρακαλούσα να είσαστε προσεκτικότεροι σε αυτά που
γράφετε στο site. Οι προϊστάμενοι που τελούν υπό παραίτηση ήταν
αρχικά 28 και όχι 8 όπως γράψατε και τονίσατε με bold σχόλιο ( και
οχι όλοι), ενώ σήμερα είναι 32 απο τους 36 ! ! !
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η εμφάνισή σας με μία μπαγιάτικη
ανακοίνωση (2 μήνες γαρ) δέν μας κάνει ευτυχείς, αντίθετα μας
κάνει να χαμογελάμε με καχυποψία.
Οι προσδοκίες των νοσηλευτών για κάποια ομοσπονδία που διεκδικεί
και είναι συνοδοιπόρος στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες τους
μάλλον ήταν εκτός πραγματικότητας.
Χάσατε την μεγαλύτερη ευκαιρία που είχατε να αποδείξετε αυτά που
υποσχόσασταν στις περιοδείες σας στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" που σας πίστεψε
στο ότι δεν ξέρατε , δεν γνωρίζατε ( λες κι ήταν απαντήσεις σε
δημοσκόπηση) και δεν πρόκειται κανείς να το ξαναπιστέψει.
Σταματήστε πλέον χαριεντιζόμενοι να μοιράζεστε καρεκλίτσες
μεταξύ σας και μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και ΕΝΕ. Μοιάζετε πάρα πολύ πλέον
με εκείνους που γνωρίζουμε και έχουμε απορρίψει.
Διασώστε όσο είναι καιρός την τραυματισμένη σας αξιοπρέπεια,
σταματήστε να προστατεύετε τους "κολλητούς" προφασιζόμενοι
άγνοια που ισοδυναμεί με συνενοχή.
Ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, θυμηθείτε όλα τα παραπάνω
την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τούς αγωνιζόμενους
νοσηλευτές του "ΑΤΤΙΚΟΝ" που παλεύουν υπό το κράτος
εκφοβισμού και τρομοκρατίας για τα δίκαια αιτήματα
(πανθομολογούμενο) και την αξιοπρέπεια των ασθενών που
νοσηλεύουν, την δική τους και του κλάδου τους.
Μία αξιοπρεπής υπό παραίτηση προϊσταμένη
που χαμογελά καχύποπτα

Υ.Γ. Ελπίζω να μην δηλώσετε άγνοια και για την καταγγελία της
Διευθύντριας που σας έχει αποσταλεί
»
Δείτε τώρα και την απάντηση της ΠΑΣΥΝΟ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας
«Απαντώντας στο ανώνυμο σχόλιό σας, μέσω ενός μέιλ του μπλογκ που ονομάζεται «Ναυαρχίδα», αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχω να σας επισημάνω αρχικά και αφού διαβάσετε καλύτερα την ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ότι ο αριθμός των υπό παραίτηση προϊσταμένων είναι 28 και όχι 8, όπως είδαμε στο ενυπόγραφο φύλλο χαρτιού που έχω στην κατοχή μου, μέσω των εκεί μελών μας. Αν οι υπό παραίτηση προϊστάμενοι αυξήθηκαν, ας μας συγχωρήσετε το ατόπημα…Αυτά για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.Όσον αφορά τώρα την επίθεση που καλυμμένη πίσω από την ανωνυμίας σας μας εξαπολύετε, δε θα σας ακολουθήσω. Επίσης, αναφορικά με το υποτιθέμενο «μοίρασμα καρεκλών» και μάλιστα «χαριεντιζόμενοι» (;;;), μεταξύ ΕΝΕ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αδυνατώ να κατανοήσω τι ακριβώς εννοείτε, μιας και τα δυο συλλογικά όργανα έχουν διοικήσεις που προήλθαν από εκλογές. Μάλιστα, κάλπη κατά τις εκλογές της ΕΝΕ, υπήρχε και στο νοσοκομείο σας…Η σύγχυση όλων των παρεμβάσεων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που από το 2006 έλαβαν χώρα με τις επικείμενες διαλύσεις κυτταροστατικών, σε τίποτε δε βοηθάει την επίλυση των σημερινών προβλημάτων. Τέτοιου είδους επιθέσεις με υπονοούμενα και «καχύποπτα χαμόγελα», δεν ακουμπούν κανέναν. Η Ομοσπονδία μας, σε συνάντησή της με στελέχη του ΥΥΚΚΑ, απέσπασε τη δέσμευση που διαβάσατε στο δελτίο τύπου που χωρίς έρεισμα και παρότι δημοσιεύτηκε πριν 4 μέρες, χαρακτηρίζετε «μπαγιάτικο». Μήπως πρέπει να το διαβάσετε και η ίδια;;; Γιατί δεν κρίνετε το αποτέλεσμα; Μήπως ορισμένοι φοβούνται να βρεθεί λύση;;;Επίσης, οποτεδήποτε κληθήκαμε, (άνοιγμα ψυχιατρικής κλινικής, κατηγορίες του διοικητή στα πρόσωπα των τομεαρχών για τις «επιλεγμένες» κλήσεις αποκλειστικών κτλ) παρευρεθήκαμε άμεσα στο νοσοκομείο σας και μάλιστα δημοσιεύσαμε στο περιοδικό που εκδίδουμε σχετική σας επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα του ιδρύματος.Τι σας εμπόδισε λοιπόν στην παρούσα κινητοποίηση να μας καλέσετε; Μήπως σας υπαγορεύτηκε από κάποιους που επιθυμούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες των εργαζομένων προς ίδιον ή παραταξιακό όφελος;;;Αναφορικά τώρα με την καταγγελία για τη ΔΝΥ, βεβαίως λάβαμε γνώση από το μπλόγκ σας, αλλά όπως καλά γνωρίζετε, καμία κατηγορία δεν στοιχειοθετείται αν είναι ανώνυμη…Τι φοβάστε λοιπόν; Ελάτε επωνύμως να μας καταγγείλετε τα σφάλματα ή αδικήματα της διευθύντριας ΝΥ και αναλόγως της στάσης μας, τότε να βγάλετε συμπεράσματα.Εκτός πια κι αν σας ενδιαφέρει μόνον η άγρα φτηνών εντυπώσεων και η διασπορά ευτελών σχολίων για λαϊκή κατανάλωση.Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει η ουσία, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ »
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ................!!!!!!!!!!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ